Ontdek de filmlocaties van Beau Séjour in en rond Zeebrugge met de fiets

6
apr
2021

Zeebrugge was de trotse gaststad voor Beau Séjour 2, de VRT-serie die zondag haar ontknoping kende. Vanaf nu kan men ook een fietstocht maken langs de verschillende locaties die in deze serie aan bod kwamen.

Download hier de moviemap

Televisiekijkend Vlaanderen maakt er kennis met Maurice Teirlinck, een gewezen marinecommandant gespeeld door Gène Bervoets, die zijn eigen moordzaak moet oplossen voor hij in vrede kan rusten. De plaats delict heet net als in het eerste seizoen Beau Séjour, maar is dit keer de naam van een zeilboot.

Seizoen twee speelt zich af in een volledig nieuwe omgeving, meer bepaald in Zeebrugge. Met een zomerse, kleurrijke look oogt de serie als een oprechte liefdesverklaring aan de Brugse badplaats. Door de ogen van een grotendeels West-Vlaamse cast krijgen we een wondermooie blik op de veelzijdigheid van Zeebrugge en het prachtige hinterland.

Van Assebroek tot de achterhaven

Schepen van Toerisme Philip Pierins: “De moviemap verbindt alle belangrijke locaties uit de serie Beau Séjour 2 op het Brugse grondgebied. Zo ontdekt men de filmlocaties in Assebroek, de achterhaven, Lissewege en Zeebrugge. Via een fietsroute hangen deze locaties aan elkaar. 

Bij iedere stopplaats hoort een beschrijving van de scène die zich daar afspeelde. Op een aantal plaatsen voegden we ook toeristische info rond de locatie toe. Op de website van Visit Bruges bieden we nog meer verdieping bij deze locaties, met meer achtergrond, setfoto’s en toeristische info. Je vindt er ook een aantal interviews waarin de hoofdrolspelers hun liefde aan Zeebrugge verklaren. 
In Zeebrugge vind je op de belangrijkste locatie ook signalisatie in de vorm van een vloersticker of bordje. Op een viertal plaatsen wordt via grote infozuilen ook naar de serie en moviemap verwezen en op de ramen van het infokantoor op de Zeedijk komt een raamsticker.”

Knooppunten

Voor de route doen we een beroep op de knooppunten, er staat dus geen einddatum op. De serie is nog tot eind augustus te herbekijken via VRT NU.

Burgemeester Dirk De fauw: “De serie was een unieke kans om onze badstad aan televisiekijkend Vlaanderen te tonen. Met deze fietsroute krijgt de serie alvast een tweede ‘leven’ en dit op een sportieve manier. Een leuke en coronaveilige activiteit in onze streek.”

De moviemap is gratis verkrijgbaar in de infokantoren van Visit Bruges en is ook als download beschikbaar.

Meer info op www.visitbruges.be/nl/kust/zeebrugge/beau-sejour