Ook dit jaar geen Meifoor in Brugge

3
mrt
2021

Door de coronacrisis zal de Meifoor ook in 2021 niet kunnen plaatsvinden.

Burgemeester Dirk De fauw: “De werken in het Koning Albert I-park en op het Beursplein zorgden ervoor dat de kermis zou moeten uitwijken naar alternatieve locaties waardoor er nog meer voorbereidingen nodig zijn dan anders. Om tijdig klaar te zijn, moest de organisatie van de kermis dan ook ten laatste nu opgestart worden.
Op basis van de huidige coronasituatie moeten we realistisch zijn en dus met spijt in het hart een rationele beslissing nemen. Het is niet mogelijk om dit jaar de Meifoor op een veilige en kwalitatieve manier te organiseren.”

Lightversie geen optie

“Het organiseren van een lightversie van de Meifoor met een beperkt aantal kramen op ’t Zand is geen optie. Het is niet zeker dat (kleinere) kermissen dan al zullen mogen plaatsvinden. Bovendien is het onmogelijk om een keuze te maken welke abonnementhouders dan zouden mogen deelnemen en welke niet. Ook het verschuiven van periode is geen optie, aangezien er dan andere kermissen in het gedrang komen”, vult schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys aan.

“We zullen er alles aan doen om de kleinere kermissen in Brugge wel te laten plaatsvinden van zodra de hogere overheid dit toelaat. Ook hopen we in 2022 een spetterende editie van de Meifoor te kunnen organiseren” besluiten burgemeester Dirk De fauw en schepen Pablo Annys.