Opening indoorskatepark Beastwood

15
jun
2021

Het eerste, permanente indoorskatepark in Brugge is een feit. Doorheen de jaren kreeg het stadsbestuur veel oproepen van skaters om een Brugs indoorskatepark te bouwen. 

Het nieuwe skatepark is te vinden in de Grasdreef 5 in Sint-Michiels.
Hier werd een oude loods omgevormd tot het indoorskatepark genaamd Beastwood. Stad Brugge investeerde circa 400.000 euro in het park

"Naast de verschillende outdoorskateparken die onze stad al telde, kunnen de skaters uit Brugge en omgeving nu op ook deze prachtige plek hun sport en levensstijl beoefenen. Want skaten is méér dan alleen een sport en daar speelt dit skatepark ook op in", aldus burgemeester Dirk De fauw.

Stad Brugge ging niet over één nacht ijs voor de bouw van het park. "Ik herinner me nog dat we in de zomer van 2019 we met heel wat Brugse jongeren, skaters en bladers samen kwamen op het Entrepot om de eerste wensen van een nieuw indoor skatepark op papier te zetten", vertelt schepen van Jeugd Mathijs Goderis.

Op maat ontworpen

"De Nederlandse firma Nine Yards Skateparks Co ging met die wensenlijst aan de slag en tekende dit park uit. Er volgden nog online zoomcalls en interacties via sociale media, om de puntjes op de i te zetten. Dat zorgt ervoor dat we hier vandaag op een skatepark staan dat samen met experts echt op maat van de Brugse skaters en bladers is gemaakt", legt schepen Goderis uit.

Beastwood is een echte ontmoetingsplek. Je kunt hier niet alleen komen skaten, maar ook genieten van een hapje en een drankje en er is ook een shop. Het skatepark werkt hiervoor onder andere samen met lokale en regionale producenten. Verder zullen de jongste skaters hier terecht kunnen voor kampen om hun vaardigheden te verbeteren en zullen kunstenaars een plek krijgen om hun werk tentoon te stellen.

Voor alle praktische informatie kun je terecht op de website www.beastwood.be