Opening URB SEA-café

22
mrt
2018

Op 31 maart  2018 opent het URB SEA-café op het strand van Zeebrugge. Dit strandpaviljoen verbindt de kunstprojecten Beaufort, Triënnale Brugge 2018 en het strandleven met elkaar.

De naam URB SEA verwijst naar de gelijkaardige pop-upbar URB EGG in de Poortersloge van de Brugse binnenstad. URB SEA verbindt verschillende grenzen: binnen en buiten, kunst en recreatie. Zo vinden de installatie van het architectenbureau Rotor en een strandbar er broederlijk onderdak naast elkaar, net als de strandbibliotheek en het uitleenpunt van het sportstrand.

Het houten paviljoen wordt zo dé plek om vrienden te treffen bij een fris glas of een ijsje, cultuur op te snuiven, een boek uit te lenen en aan sport te doen.

Op zaterdag 31 maart, tussen 11 en 12 uur, krijgen alle aanwezigen een gratis drankje.

Het project

Het project ‘Who’s Eating the Chinese Mitten Crab’ zorgt voor een ontmoeting tussen het publiek van twee kunstenfestivals: de Triënnale in Brugge en Beaufort in Zeebrugge. Het uitgangspunt van Rotors project is de massale aanwezigheid van een uitheemse krab in de (Zee)Brugse wateren: de Chinese wolhandkrab. In China wordt deze krab als een delicatesse beschouwd, maar in Europa koloniseert het diertje de waterlopen en verstoort daardoor het natuurlijke evenwicht.

Met ‘Who's Eating the Chinese Mitten Crab’ installeert Rotor een multimediaruimte aan het URB SEA van Zeebrugge, waar ook presentaties en degustaties van nieuwe gerechten op basis van verschillende invasieve planten en dieren zullen georganiseerd worden. In de Poortersloge in Brugge komt een natuurhistorisch observatorium met aquarium, waar meer informatie over de krab te vinden zal zijn: ‘What's Eating the Chinese Mitten Crab’.

Bezoek Beaufort én Triënnale

Nieuwsgierig? Bezoek Beaufort tussen 30 maart en 30 september 2018 en combineer dat van 5 mei tot 16 september met een bezoek aan Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare Stad. Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare Stad haakt in op het thema van 2015, waarbij werd nagedacht over de stad als een megapolis.

Het water, dat Brugge ooit zijn wereldfaam bezorgde, wordt een metafoor voor Liquid City. In de binnenstad worden vijftien kunstwerken, installaties en ontmoetingsplekken opgebouwd. Ze vormen een gastvrij parcours dat mensen op onverwachte plekken samenbrengt.

URB SEA-café praktisch

Zeebrugge-Strand (Zeedijk 25b) Van 31 maart tot 30 september 2018 Maandag tot zondag, inclusief feestdagen, van 11 u. tot 18 u., juli/augustus van 11 u. tot 22 u. Volg het URB SEA-café via de Facebookpagina @urbseacafe voor dagelijkse updates.

Deel deze pagina