Openingsreceptie 150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg op 28 september

4
sep
2019

Na een zomerse prelude op het feestjaar met tal van ontmoetingen tijdens URB EGG op het voorplein van de Koninklijke Stadsschouwburg (georganiseerd door Triënnale Brugge), start Cultuurcentrum Brugge op zaterdag 28 september officieel de viering van 150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg Brugge.

De opening van het feestjaar belooft alvast even bijzonder te worden als het seizoen op zich.

Cultuurcentrum Brugge dompelt op zaterdagmiddag 28 september het publiek onder in de tijdsgeest van 1869, het geboortejaar van de Stadsschouwburg. Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Tal van figuranten verkleden zich in 19deeeuwse kledij en flaneren op het plein en de straten errond. Aangevuld met heel wat randanimatie en muzikale intermezzo’s, lijk je heel even in het geboortejaar van de Brugse Stadsschouwburg te vertoeven.”

“We nodigen alle Bruggelingen en cultuurliefhebbers uit op zaterdag 28 september om 15.30 uur op het voorplein van de Koninklijke Stadsschouwburg om dit fantastisch en uniek feest samen met ons te starten. Dit evenement vormt alvast het begin van een bijzonder feestseizoen in warm cultureel Brugge”, aldus schepen Nico Blontrock.

Praktisch: inschrijven is niet nodig. Het volledig programma van het feestjaar 150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg Brugge is terug te vinden op www.150jaarstadsschouwburg.be.

Deel deze pagina