Opgefrist Stadsmagazine valt deze week in de brievenbus

3
feb
2021

Deze week valt het eerste Stadsmagazine van 2021 in de Brugse brievenbussen. Het nieuwe jaar werd aangegrepen om de vormgeving van het stedelijk infoblad op te frissen. Er werden ook een paar rubrieken toegevoegd en het magazine gaat meer crossmediaal.

Lees hier Stadsmagazine februari 2021

Burgemeester Dirk De fauw: “Bij het herwerken van het blad werd eerst en vooral rekening gehouden met de leesbaarheid. De letters zijn niet alleen een punt groter dan vroeger, ze werden ook dikker gemaakt. Zo ontstaat een groter contrast en dat zorgt ervoor dat het geheel vlotter leest. Daarnaast kwamen er twee rubrieken bij.
Enerzijds is dit ‘Het Huis weet raad’, waar de lezers een antwoord krijgen op de meest gestelde vragen aan het Huis van de Bruggeling. De tweede nieuwigheid is een fotopagina die over de hele bladspiegel een specifiek stukje Brugge prachtig in beeld brengt. Daar hoort ook een kleine duiding bij.”

“Ten slotte worden bepaalde bijdragen ook uitgelicht of verder uitgewerkt via de stedelijke sociale media. De fotopagina krijgt bijvoorbeeld een vervolg op Instagram en op Facebook worden bepaalde bijdragen extra in de verf gezet”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Ondanks enkele aanpassingen verliest de redactie van het Stadsmagazine zijn kerntaak evenwel niet uit het oog: de Bruggeling zo goed mogelijk informeren met nieuws vanuit de Stad.