Oproep om sneeuw en ijzelvorming voor eigen woning te verwijderen

29
Jan
2019

De sneeuw legt een mooi dik dekentje over Brugge en zorgt voor mooie plaatjes. Hier en daar zorgt de sneeuw ook voor problemen in het verkeer.

Stad Brugge roept iedereen op om zoveel als mogelijk zelf sneeuw te ruimen voor de eigen deur. Elke bewoner is immers verplicht om sneeuw en ijzel voor de eigen woning zelf te verwijderen. Wacht hier best niet te lang mee zodat de sneeuw niet aanvriest.   

Meer info hierover vind je op www.brugge.be/gladheid

Hulp nodig?

Bruggelingen die niet in de mogelijkheid zijn om zelf de sneeuw te ruimen kunnen hiervoor beroep doen op Stad Brugge. “Het gaat vooral om de groep bewoners ouder dan 75 die zelf de sneeuw niet kunnen ruimen en geen beroep kunnen doen op poetshulp, buren, familie of vrienden”, zegt schepen van preventie Mathijs Goderis. 

“Hiervoor werkt Stad Brugge samen met een aantal sociale economie-initiatieven. Wie van deze dienstverlening wil gebruikmaken, heeft al eerder zijn naam en adres kunnen doorgeven. Wie zich nog aan deze lijst wenst toe te voegen, kan contact opnemen met Stad Brugge op telefoonnummer 050 44 80 66 (Preventiedienst).”