Overkoppelingen in de Vlamingdam en de Sint-Jorisstraat

20
aug
2021

Maandag 16 augustus starten de werken aan de overkoppelingen, dit zijn de individuele huisaansluitingen op de verschillende netten. De werkzaamheden duren zonder onvoorziene omstandigheden tot eind oktober.

De aannemer werkt in de Vlamingdam en in de Sint-Jorisstraat vanaf het kruispunt met de Sint-Clarastraat tot aan de Komvest.
Tijdens deze werken wordt telkens een lokale aansluitput gemaakt en behoudt het verkeer doorgang in de beide straten. Enkel het zware transport (+8 meter) moet nog een omleiding volgen via de Adriaan Willaertstraat – Kuipersstraat - Geldmuntstraat.

Intussen is de aanleg van de nieuwe hoofdleidingen in de Vlamingstraat - Sint-Jorisstraat - Vlamingdam volgens planning afgerond. De werf kreeg voor de start van het bouwverlof nog een grondige poetsbeurt en het traject is opnieuw opengesteld voor het verkeer. Ook de garages in de Vlamingdam zijn opnieuw via die straat bereikbaar. Momenteel rijden enkel kleine shuttlebussen langs de drie straten. De grote bussen van De Lijn volgen een omleidingsroute.

Dit najaar moet de aannemer zijn toegewezen voor de rioleringswerken en de eigenlijke heraanleg van de straten zodat aansluitend op de nutswerken en de overkoppelingen, deze werkzaamheden kunnen starten. De volledige heraanleg moet voltooid zijn eind 2022.