Overschildering werk Exile in Brugotta Hall Biekorf

15
May
2019

Het is een traditie geworden dat Cultuurcentrum Brugge aan het einde van de antwoordtentoonstelling op het werk van de artist in residence, het uitgangswerk overschildert om plaats te maken voor een volgende, inspirerende Brugse kunstenaar. Cultuurcentrum Brugge nam al eerder afscheid van de kunstwerken van Mieke Teirlinck (AiR Biekorf 1.0) en Marec (AiR Biekorf 2.0).

De grafiettekening ‘Exile’ van Matthieu Lobelle, die het jaarthema van het net afgelopen seizoen van Cultuurcentrum Brugge ‘En Route’ perfect vertaalde, maakt op 5 juni plaats voor de volgende artist in residence Geertje Vangenechten.

Comedie van het menselijk tekort

Zij werkt binnen het referentiekader van de viering van 150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg en geeft haar project de veelzeggende titel 'Comedie van het menselijk tekort/Comédie de la Condition Humaine’. Op 15 september, tijdens de nieuwe inhuldiging van het Biekorfplein, kunnen bezoekers haar in situ-werk voor het eerst bewonderen.

Cultuurcentrum Brugge blikt met een grote tevredenheid terug op de samenwerking met de naar Oostende uitgeweken Bruggeling Matthieu Lobelle. Een groeiend kunstwerk dat een seizoen ‘En Route’ was. Een erg gesmaakte solotentoonstelling en een antwoordtentoonstelling met meer inzendingen dan ooit voorheen, waarvan het resultaat te zien was in Brugotta Hal Biekorf en bij de collega’s van Het Entrepot, in DE TANK.

Contactinformatie