Paaszoektocht

Het kinderboekje ‘De Paashaas op cadeautjeszoektocht’ vormt de rode draad doorheen de zoektocht die Stad Brugge vanaf 20 maart samen met uitgeverij Clavis organiseert. Dit is een leuke manier om de Brugse centrumstraten coronaproof te verkennen. Deelnemen is gratis en iedereen krijgt een leuke verrassing.

Etalagezoektocht

Van 20 maart 2021 tot en met 17 april 2021 kunnen kindjes op zoektocht gaan in het stadscentrum. Twaalf handelszaken in de Sint-Jakobsstraat en Ezelstraat doen mee. In de verschillende etalages van die deelnemende winkels zie je de paashaas met één van zijn vriendjes: omcirkel op het opdrachtenblad welke lekkernij elk dierenvriendje van de paashaas krijgt.

Het is Pasen!

Het boek ‘De Paashaas op cadeautjeszoektocht’ is een vrolijk en herkenbaar verhaal over Pasen voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Voor iedereen die van chocolade, gezelligheid én cadeautjes houdt. De zoektocht is vooral bedoeld voor kindjes uit die leeftijdscategorie.

Begin- en eindpunt bij Clavis

Het opdrachtenblad kan je afhalen bij Clavis (Sint-Amandsstraat 5) en kan je ook hier terugbrengen waarna de kindjes een lekkere paasgerelateerde verrassing krijgen. Op dat blad staan de twaalf deelnemende handelszaken, samen met de route.

De handelszaken die deelnemen zijn heel divers van een bloemenzaak, tot een juwelier, chocolatier, dierenwinkel tot een designzaak.

Deze zoektocht is volledig coronaproof*. Je kan op eigen tempo met je gezin op stap gaan. Het is ook gespreid in tijd: de zoektocht loopt over een periode van 4 weken.

Tip: ontdek ook het verborgen parkje 'Pastoor Van Haecke-plantsoen' ter hoogte van Ezelstraat nummer 123.

De openingsuren van Clavis:

Maandag – zaterdag (behalve op feestdagen) van 10 tot 18 uur

Uitzonderlijk geopend op zondag 21 maart

Voor dit initiatief werken verschillende partners samen: Stad Brugge (Centrummanagement, Werk & Ondernemen), uitgeverij Clavis, de Brugse Chocoladegilde en de deelnemende handelszaken.

*Hou tijdens het winkelen en in de centrumstraten, steeds rekening met de huidige COVID-19 maatregelen. 

Contactinformatie