Paaszoektocht langsheen de etalages

17
mrt
2021

Het kinderboekje ‘De Paashaas op cadeautjeszoektocht’ vormt de rode draad doorheen de zoektocht die Stad Brugge vanaf 20 maart samen met uitgeverij Clavis organiseert.

Van 20 maart 2021 tot en met 17 april 2021 kunnen kindjes op zoektocht gaan in het stadscentrum. De zoektocht is bestemd voor kinderen tussen drie en zes jaar. Deelname is gratis.

Twaalf handelszaken in de Sint-Jakobsstraat en Ezelstraat doen mee. In de verschillende etalages van die deelnemende winkels zie je de paashaas met één van zijn vriendjes: omcirkel op het opdrachtenblad welke lekkernij elk dierenvriendje van de paashaas krijgt. 

Begin- en eindpunt bij Clavis

Het opdrachtenblad kan je afhalen bij Clavis (Sint-Amandsstraat 5) en kan je ook hier terugbrengen. Bij het terugbrengen krijgen de kindjes een lekkere paasgerelateerde verrassing.
De openingsuren van Clavis:  maandag tot zaterdag (behalve op feestdagen) van 10 tot 18 uur.  Uitzonderlijk geopend op zondag 21 maart. 

Op het opdrachtenblad staan de twaalf deelnemende handelszaken, samen met de route.  De handelszaken die deelnemen zijn heel divers van een bloemenzaak, tot een juwelier, chocolatier, dierenwinkel tot een designzaak. 

Coronaproof

Deze zoektocht is volledig coronaproof. Je kan op eigen tempo met je gezin op stap gaan. Hou tijdens het winkelen en in de centrumstraten steeds rekening met de huidige COVID-19 maatregelen. 
Het is ook gespreid in tijd: de zoektocht loopt over een periode van 4 weken. 

Tip: ontdek ook het verborgen parkje 'Pastoor Van Haecke-plantsoen' ter hoogte van Ezelstraat nummer 123. Voor dit initiatief werken verschillende partners samen: Stad Brugge (Centrummanagement, Werk & Ondernemen), uitgeverij Clavis, de Brugse Chocoladegilde en de deelnemende handelszaken.