Park Knapen

Site Knapen is een voormalig militair domein van 8 hectare op een boogscheut van het strand, het dorp en de haven. Sinds kort vormt Stad Brugge deze plek om tot een aantrekkelijk kustpark dat een belangrijke schakel vormt tussen het dorp van Zeebrugge en het strand.

Het park dient ook als een groene buffer voor het hoogspanningsstation op de hoek van de Baron de Maerelaan en de Kustlaan. Dit station is noodzakelijk om groene windenergie van op zee het binnenland in te loodsen.

Stap voor stap gaan we aan de slag om het park een groene bestemming te geven voor Zeebruggenaren met respect voor het militaire erfgoed. De  bunkers en de enorme brandstofdepots blijven stille getuigen van het verleden. In het voorjaar van 2021 volgde een intensief inspraaktraject met bewoners en geïnteresseerden om het park mee vorm te geven. Dit leidde tot de opmaak van een masterplan voor deze belangrijke site.

Meer dan 30 000m² ontharding, extra groen, wandelpaden, skate, natuurspeeltuin, minipitch en ruimte voor skate en urban sports maken het park aantrekkelijk voor jong en oud.