Parkeren autocars

Om de toegankelijkheid en stadsbeleving voor inwoners en bezoekers te optimaliseren worden er in de binnenstad van Brugge (met inbegrip van 't Zand en de Vrijdagmarkt) geen autocars toegelaten. 

De enige veilige en verplichte mogelijkheid om groepen te laten uit- en instappen is de autocarparking aan het Bargeplein op het Kanaaleiland die exclusief is voorbehouden voor autocars (120 plaatsen, open 7/7 en 24u/24u; uitbating: nv Interparking). Deze parking bevindt zich op wandelafstand van het historisch centrum en is een veel gevraagde startplaats voor een geleid stadsbezoek. Alle voorzieningen (toilet, bankautomaat) zijn aanwezig en er is de mogelijkheid om bij minder goede weersomstandigheden te schuilen. De locatie wordt frequent bediend door de stadsbussen van De Lijn.

Uitzonderlijke toegang tot de binnenstad wordt verleend aan autocars om bezoekers met bagage naar het hotel te brengen en er op te halen. Excursies of tussentijdse verplaatsingen met de autocar vanuit het hotel zijn niet toegelaten en kunnen enkel met op- en afstapplaats aan het Bargeplein op het Kanaaleiland. De politie controleert op stipte naleving van deze richtlijnen!

Uitzonderlijke toegang tot de binnenstad kan eveneens worden verleend aan autocars die bezoekers met voortbewegingsproblemen vervoeren, mits voorafgaandelijke toestemming van de politie. Aanvragen dienen te worden gericht aan PZ.Brugge.Korpschef@police.belgium.eu

Contactinformatie