Parkeren handelaars

Betalend parkeren

Voor bezoekers wordt de volledige binnenstad een betalende zone. Het bovengronds parkeren is beperkt in tijd, min 15 minuten en max. 4 uur tussen 9 u. en 20 u. Na 20 u. is bovengronds parkeren in de binnenstad wel gratis. Vanaf 18 u. kun je elke dag van de week ondergronds parkeren tegen een voordelig tarief.

Bezoekers kunnen gratis en onbeperkt parkeren op de randparkings en de park & rides. Een tweede voordelige optie is P Centrum Station waar een hele dag parkeren 5,5 euro kost, inclusief een busrit binnenstad heen en terug. Naast P Centrum Station zijn er de ondergrondse publieke parkings. Alle info over de betaalparkings vind je hier.

Handelaars en hun personeel maken bij voorkeur gebruik van de randparkings of van de park & rides. Daar kan gratis en onbeperkt geparkeerd worden. Een tweede voordelige optie is P Centrum Station waar een hele dag parkeren 5,5 euro kost, inclusief een busrit binnenstad heen en terug. Ten derde zijn er in de binnenstad ook ondergrondse publieke parkings waar je goedkoper parkeert dan bovengronds en waar er ook werknemersabonnementen beschikbaar zijn.

Voor het bovengronds parkeren is er een speciaal tarief voor handelaars en hun personeel van wie de handelszaak in de binnenstad is gelegen. Dit tarief bedraagt 3 euro per dag, van 9.00-20.00 uur en dit elke dag van de week. Het werktarief is niet geldig in de hoofdwinkel- en poortstraten.

Met de parkeerwijzer kun je zoeken welke parkeerbeperkingen van kracht zijn in een bepaalde straat.

Blauwe zone

 

In bepaalde straten in de deelgemeenten op wandelafstand van de binnenstad komt er een blauwe zone. Bezoekers kunnen er met een blauwe parkeerschijf max. 4 uur parkeren, elke dag van de week tussen 9 u. en 18 u.

In de blauwe zone in bepaalde straten in de deelgemeenten kunnen alle werkenden en werkgevers onbeperkt parkeren in de blauwe zone waar het bedrijf gevestigd is. De werkgevers en de werknemers dienen zich hiervoor jaarlijks te registreren in de Parkeerwinkel. Opgelet: deze vrijstelling voor werkenden en werkgevers is niet geldig in de reeds bestaande blauwe zone St-Lucas (Assebroek) en in de bestaande blauwe zone gemeentepleinen.

In Sint-Michiels (deel Rijselstraat en deel Dorpsstraat), Sint-Kruis (omgeving kerk Moerkerkse Steenweg) en Assebroek (Gaston Roelandtsplein) kunnen bezoekers met een blauwe parkeerschijf maximaal 2 uur parkeren, van maandag tot zaterdag tussen 9 u. en 18u.

Met de parkeerwijzer kun je zoeken welke parkeerbeperkingen van kracht zijn in een bepaalde straat.

Contactinformatie