Parkeren kampeerwagens

In Brugge is het overnachten in kampeerauto's, kampeeraanhangwagens, tenten en dergelijke op de openbare weg, in bos, duin of strand verboden, behalve op de speciaal daartoe aangeduide plaatsen.

Wanneer je in een kampeerauto wil overnachten, moet je je voertuig parkeren op een daarvoor ingerichte locatie.
Aan het Kanaaleiland naast de R30 (tussen station en Katelijnepoort) is daarvoor in de Bargeweg een kampeerautoterrein ingericht voor 37 kampeerauto’s, waarop alle voorzieningen aanwezig zijn.

GPS coördinaten:
N51.19597°
E3.22564°

  • Open: 24/24 uur.
  • Tarief: per schijf van 24 uur:
  • periode 1 oktober - 31 maart: 19 euro*
  • periode 1 april - 30 september: 25 euro*

* De prijzen die Interparking hanteert zijn de correcte en meest recente prijzen. Voor meer informatie kan je terecht bij NV Interparking.

Ook Camping Memling in Sint-Kruis is een erkend kampeerautoterrein waar overnachten is toegelaten.

GPS coördinaten:
N51.20731°
E3.26309°

In de binnenstad geldt een parkeerverbod voor ALLE voertuigen boven de 3,5 ton, dus ook voor kampeerauto’s. Kampeerauto’s van minder dan 3,5 ton mogen in de binnenstad parkeren op elke plaats waar het niet specifiek verboden is.

In het betalend parkeren mogen de voertuigen niet buiten de parkeervakken worden geparkeerd.

Bewoners van de binnenstad kunnen voor een kampeerauto van minder dan 3,5 ton een bewonersvignet afhalen in de Parkeerwinkel.

Buiten de binnenstad mogen kampeerauto’s parkeren op eender welke plaats waar het niet specifiek verboden is of waar bepaalde plaatsen voorbehouden zijn voor een bepaalde categorie van voertuigen (bv. langs de ring R30 is in het stuk tussen de Gentpoort en de Kruispoort, ter hoogte van de oprit Speelpleinlaan).

Contactinformatie