Parkeren motorfietsen

Er zijn in de binnenstad twee voorbehouden parkings voor motorfietsen:

 • Vlamingstraat (t.h.v. huisnummer 33)
 • Boeveriestraat (t.h.v. huisnummer 59)

Het parkeren is er gratis.

De blauwe zone (en dus de daarbijhorende parkeerschijf) is van toepassing op elke bestuurder die een auto parkeert in een zone met beperkte parkeertijd.

Een bromfiets of een motorfiets valt dus niet onder de blauwe zone reglementering. En aangezien de wegcode in artikel 27.1.4 zegt dat de parkeervergunning de parkeerschijf vervangt wanneer bewonersparkeren van toepassing is, betekent dit dat dergelijke voertuigen geen parkeerschijf en dus geen parkeervergunning hoeven te hebben.

In straten waar betalend parkeren van toepassing is, moeten motorrijders wel een ticket aanschaffen en aanbrengen op het voertuig. De gemakkelijkste oplossing is uiteraard betalen via SMS-parkeren. Zend bij aankomst een SMS met het nummer van de parkeerautomaat spatie nummerplaat naar 4411. Bij vertrek SMS je Q naar 4411. Op die manier moet je geen ticket leggen en betaal je enkel de effectieve parkeertijd.

Motorrijders die gedomicilieerd zijn in de binnenstad kunnen een parkeervergunning krijgen voor hun motorfiets.

Contactinformatie

 • Huis van de Bruggeling

  Door corona werken we tijdelijk uitsluitend op afspraak. Leg je afspraak vast via https://afspraken.brugge.be. Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein) 8000 Brugge info@brugge.be

  • Vandaag van 08:30 tot 17:00
  • Morgen van 08:30 tot 12:30 (Telefonisch te bereiken tot 17.00 u.)
  Alle openingsuren