Parkeren werkenden

Binnenstad
Werkabonnement parkings
Werktarief bovengronds
Werkvergunning deelgemeenten


 

BINNENSTAD

Wie in de binnenstad werkt, kan de wagen parkeren in de gratis randparkings op wandelafstand van de stad of in de park & ride parkings waar je met het openbaar vervoer of de fiets je traject kan verderzetten.

Op deze kaart zijn zowel de randparkings als de publieke parkings opgenomen.

Je kan je wagen ook parkeren in de publieke parkings, waar je een werkabonnement kan aankopen. Wil je toch bovengronds parkeren, dan is er ook een voordeeltarief voor iedereen die werkt in de binnenstad.

WERKABONNEMENT in de publieke parkings

parkings werknemers

HOE AANVRAGEN?

Waar?

Meebrengen?


 

WERKTARIEF bovengronds

HOE AANVRAGEN?

Waar?

 • In de parkeerwinkel van het Huis van de Bruggeling

Meebrengen?

 • Identiteitskaart
 • Kentekenbewijs van het voertuig
 • Attest firmawagen (enkel voor bedrijfswagens)
 • Attest leasewagen (enkel voor leasewagens)
 • Indien de naam en het adres op het kentekenbewijs anders is dan het adres van de aanvrager én het gaat niet om een firma- of leasewagen, dan dient ook een attest bijgevoegd te worden dat de aanvrager de enige bestuurder of hoofdbestuurder van de wagen is
 • Een bewijs van tewerkstelling in de binnenstad

Bedrag?

 • 3 euro per dag (van 9 u. tot 20 u., elke dag van de week van maandag tot en met zondag)

Opmerking

Het voordeeltarief is enkel geldig in de binnenstad met uitzondering van volgende poort- en hoofdwinkelstraten: Langestraat, Hoogstraat, Mallebergplaats, Philipstockstraat, Vlamingstraat, Gentpoortstraat, Katelijnestraat, Mariastraat, Sint-Jakobsstraat, Ezelstraat, Smedenstraat, Zuidzandstraat, Steenstraat. In de Noordzandstraat en Geldmuntstraat zijn er geen betalende parkeerplaatsen meer. Raadpleeg hier het parkeerplan. Met de parkeerwijzer kun je zoeken welke parkeerbeperkingen van kracht zijn in een bepaalde straat. 

De registratie van de nummerplaat in de parkeerwinkel is jaarlijks, daarna hoef je enkel je nummerplaat in te geven aan de parkeerautomaat. Je krijgt geen ticket, enkel een betalingsbewijs. De controle gebeurt via nummerplaatherkenning. Het is slechts mogelijk om één nummerplaat per werkende te registeren.

Het werktarief kan enkel aan de automaten geselecteerd worden en dus niet via SMS of de app.


 

WERKVERGUNNING DEELGEMEENTEN

Alle personen die hun hoofdwerkplaats hebben in een bepaalde blauwe zone (uitgezonderd AZ Sint-Lucas) kunnen onbeperkt parkeren in de blauwe zone deelgemeente waar het bedrijf gevestigd is door middel van een digitale parkeervergunning.

HOE AANVRAGEN?

Waar?

 • Online
 • In de parkeerwinkel van het Huis van de Bruggeling

Meebrengen?

Bedrag?

 • gratis

Opmerking

De registratie van de nummerplaat dient jaarlijks te gebeuren in de parkeerwinkel OF online. Het is slechts mogelijk om één nummerplaat per werkende te registeren.

De vrijstelling voor zelfstandigen, werkenden en werkgevers is niet geldig in de reeds bestaande blauwe zone St-Lucas (Assebroek) en in de bestaande blauwe zone gemeentepleinen.

Contactinformatie