Peukenzuilen op je evenement

Online aanvragen

Om peukenvervuiling op een festival, evenement, … tegen te gaan, is het belangrijk om te voorzien in peukenzuilen. Deze verhoogde peukentegel nodigt de roker uit om zijn peuk niet op de grond te gooien, maar deze achter te laten in de daarvoor voorziene peukenzuil.

peukenzuil

Op welke plaats kun je een peukenzuil voorzien?

  • Op de populaire looproute van de festivalganger: op weg naar toilet, de bar, ... 

  • Aan de wachtzones zelf: toilet, bar, ...

Hoe maak je de peukenzuil extra populair?

Om in sensibilisering rondom de peukenzuil te voorzien, kunnen rokers rechtstreeks aangesproken worden door organisatoren. Om dit gesprek op te leuken, heeft de Stad in een leuke gadget voorzien: een zakasbakje of peukenbuidel. Deze kan de roker ook gebruiken buiten het festivalterrein, op het festivalterrein worden ze vriendelijk uitgenodigd hun peuk niet op de grond te gooien en deze in de peukenzuil te deponeren.

De peukenbuidels zijn een extra en kunnen niet in grote oplage voorzien worden. Ze worden aangereikt als middel om de roker aan te spreken, maar het is geen  uitdaging op zich om zoveel mogelijk peukenbuidels uit te delen. Dé uitdaging bestaat erin dat er zo weinig mogelijk peuken op de grond belanden. Een win-win voor iedereen: er is minder opkuis nadien, de roker gaat bewuster stilstaan bij zijn gedrag.

Klik hier om enkele voorbeelden te bekijken op de facebookpagina.