Sla een praatje op de buurtbabbelbank!

4
jul
2018

In het kader van de actie ‘vierkant tegen eenzaamheid’ werden tien buurtbabbelbanken gemaakt. In de Meersenstraat in Assebroek wordt de eerste bank geplaatst. Met deze banken wordt  laagdrempelige ontmoeting in de buurt gestimuleerd. Zet de bank bij jou in de buurt op een mooi plaatsje. Een praatje kan wonderen doen! De banken kunnen bij slecht weer gemakkelijk binnen gehaald worden.

De banken zijn ontworpen en gemaakt door de vereniging WOK (ocmw/Mintus).  Het zijn stuk voor stuk handgemaakte houten banken van duurzaam hout, voorzien van de unieke ‘vierkant tegen eenzaamheid’ brandstempel. 

Wil je ook een babbelbank bij jou in de buurt?

Bruggelingen en Brugse buurtcomités die graag een bank bij hen in de buurt zouden plaatsen, willen we graag helpen!  Er zijn een 10-tal buurtbabbelbanken beschikbaar om ontmoeten en buurtbabbels in jouw buurt te stimuleren.

Interesse: stuur een mailtje naar buurtcheques@brugge.be  en vertel waar en waarom je deze bank zou willen plaatsen bij jou in de buurt. Vergeet niet te vermelden welke drie buren dit initiatief ook willen steunen. Net zoals bij een buurtoppepper is het belangrijk dat het initiatief gedragen wordt door de buurt. 

Wat wordt verwacht van buurtbewoners/buurtcomité? 

  • Dat je de buurtbank een goed plaatsje geeft in de buurt waar hij als ontmoetingsbank door iedereen kan benut worden;
  • Dat je als een goede huisvader voor de buurtbank zorgt en deze ’s avonds of bij slecht weer weghaalt zodat deze niet gestolen raakt;
  • Dat je van veel gezellige buurtbabbels mag genieten en zo nieuwe mensen in de buurt leert kennen. 

Vierkant tegen eenzaamheid: we rekenen op iedereen!

Stad Brugge en OCMW Brugge zijn samen met vele partners ‘vierkant tegen eenzaamheid’.  Het actieplan ‘Vierkant tegen eenzaamheid’ loopt en roept alle Bruggelingen op om ook zelf mee een steentje bij te dragen in het wegwerken van eenzaamheid.  Houdt contact met buren en familie en blijf alert voor signalen van isolement en eenzaamheid, zeker in deze zomerperiode, waar het gewone leven soms wat stil valt. 

Ben je ongerust of wens je situaties van eenzaamheid melden, maak dan gebruik van het algemeen meldnummer van de stad Brugge (050 44 8000). 

Heb je nood aan een babbel en weet je niet waar terecht, probeer dan zeker teleonthaal op telefoonnummer 106:  dag en nacht staan deskundige vrijwilligers klaar om jouw hartelijke te woord te staan.  Voor dringende meldingen kun je terecht bij de lokale politie op 050 44 88 44.