Pleintje theaterzaal Biekorf vernoemd naar cartoonist Marec

11
sep
2017

De bekende Brugse cartoonist Marec wordt een centrale figuur tijdens het komende culturele seizoen van Cultuurcentrum Brugge.

Cultuurcentrum Brugge maakt er een jaarlijkse traditie van om bij het begin van het culturele seizoen het stemmige pleintje dat toegang heeft tot de Biekorf Theaterzaal een nieuwe tijdelijke naam te geven, verwijzend naar een Brugse cultuurcoryfee. Vorig jaar gebeurde dat voor de eerste keer en viel die eer te beurt aan de Brugse actrice Jacqueline Compernolle.

Het pleintje kreeg het hele culturele seizoen de naam Jacqueline Compernolleplein. Dit jaar geven we het pleintje een tweede naam, verwijzend naar een nieuwe figuur met grote naam en faam in de Brugse culturele wereld. Niemand minder dan cartoonist Marc De Cloedt, alias Marec, leent zijn naam dit jaar aan het plein.

Air-Biekorf

Marec wordt bovendien ook de centrale figuur voor het volgende AIR-Biekorf project. Marec is komend cultureel seizoen 2017-2018 de tweede kunstenaar die de witte muur in de Brugotta Hal Biekorf zal invullen in het kader van het project AiR-Biekorf van Cultuurcentrum Brugge. Hij doet dat in de lijn van het jaarthema ‘Spel’ van Cultuurcentrum Brugge.

Vorig jaar startte met het werk Les Refugiés van de Brugse kunstenares Mieke Teirlinck een jaarlijkse traditie van Artists-in-Residence in de Biekorf. Daaruit vloeide in het voorjaar ook een tentoonstelling voort met werk van 40 kunstenaars. Aan het eind van vorig cultureel seizoen werd het werk van Mieke Teirlinck overschilderd en werd plaats gemaakt voor nieuw werk. Dit keer wordt dat dus werk van de hand van de bekende Brugse cartoonist Marec. U krijgt daar vandaag een eerste aanzet van te zien.

Het afgewerkte kunstwerk kunt u komen ontdekken tijdens de Cultuurmarkt op 17 september 2017. Die dag wordt ook het Marec-plein om 10.00 uur feestelijk ingehuldigd. Ook dan bent u van harte welkom.

Feestelijke openingsweek

Deze opening van het pleintje is meteen ook de start van een feestelijke Openingsweek bij Cultuurcentrum Brugge met een waaier aan activiteiten waarbinnen alle genres die het huis te bieden heeft, aan bod komen. We starten met het allerlaatste concert van stadsbeiaardier Frank Deleu in een unieke combinatie met het koperensemble Belgian Brass op donderdag 21 september 2017.

Op vrijdag gaan we verder met de eerste editie van onze concertreeks Daverend/Unplugged in Daverlo. Op zaterdag 23 september 2017 een ‘throwback in time’ naar het legendarische afscheidsconcert van The Band, de begeleidingsgroep van Bob Dylan, met muzikanten van onder meer Admiral Freebee, Marble Sounds en Isbells. Op zaterdag 23 september 2017 openen we de tentoonstelling van Marthe Coolens & Emma Pollet in de Bogardenkapel in het kader van het jaarthema spel.

Op zondag 24 september 2017 staan families centraal tijdens een feestelijke namiddag om en rond de MaZ met theater, workshops en animatie voor kinderen. Op woensdag 27 september 2017 sluiten we de Openingsweek af met Beytna, een dansvoorstelling rond koken, eten én culturele diversiteit.

Deel deze pagina

Contactinformatie