Pool2School: Brugse scholieren stappen of trappen samen naar school

1
sep
2020

Bij de opstart van dit nieuwe schooljaar kunnen eerstejaars scholieren uit de binnenstad gebruik maken van een nieuw initiatief dat vanuit Stad Brugge samen met de betrokken scholen mee ondersteund werd.

Schepen van Preventie Mathijs Goderis: “Op een tiental plaatsen buiten het centrum van de stad werden ongeveer 150 deelnemende scholieren op een afgesproken tijdstip verwacht door iemand van hun nieuwe school (ouder of leerkracht).
Onder begeleiding van deze volwassene fietsten of stapten deze nieuwe leerlingen vanuit dit punt via de logische weg naar de schoolcampus in de binnenstad.
Onderweg werden de scholieren gewezen op eventuele gevaarlijke punten in het verkeer. Op die manier hopen de scholen hun nieuwe leerlingen kennis te laten maken met de route en mogelijke knelpunten onderweg. Ook leren zij andere leerlingen van het eerste jaar kennen die uit dezelfde richting naar de secundaire school moeten waardoor ze eventueel in het vervolg verder samen deze verplaatsing kunnen doen.”

Schoolvervoerplan voor de Frères

Burgemeester Dirk De fauw: “Het idee ontstond naar aanleiding van de opmaak van een schoolvervoerplan voor de Frères door stad Brugge. Daar organiseren de ouderraad en de werkgroep verkeer op de eerste dag van het schooljaar dergelijke pool al sinds enkele jaren. We moedigden de voorbije maanden alle andere secundaire scholen uit de binnenstad en hun ouderraden aan om ook dergelijk initiatief te nemen op de eerste schooldag.”

Vandaag werden tien punten door de preventiedienst voorzien van een voor deze gelegenheid ontworpen eventflag. Op elk punt was ook een medewerker van Stad Brugge of de lokale politie aanwezig. Dit was zo onder meer aan het station, het Concertgebouw, de Scheepsdalebrug, de randparking in Steenbrugge en vanuit een centrale plaats in de grootste Brugse randgemeenten.

Naast de Frères (Mariastraat) namen ook het Sint-Andreasinstituut (Garenmarkt) en Stamina (Jeruzalemstraat) voor het eerst deel aan deze Brugse Pool2school.