Pop-up expo over sporterfgoed

7
sep
2016

Clubmagazines, diploma’s, brieven, verslagen, affiches en uitnodigingen, krantenknipsels en foto’s… Het zijn maar enkele voorbeelden van wat je zoal terugvindt in het archief van een vereniging met oog voor ‘vroeger’.

Een jaar geleden gingen maar liefst 12 sportverenigingen, met ondersteuning van Stadsarchief, Erfgoedcel en Sportdienst Brugge, samen in zee om zorg te dragen voor hun papieren verleden. Klein of groot, met of zonder opbergruimte en materiaal op maat… maar elk met een erfgoedverantwoordelijke met een groot hart voor haar of zijn vereniging. We verenigden de krachten en werden zo ware ambassadeurs van het sporterfgoed!

Kom langs op de pop-up expo, ontdek enkele blikvangers en laat je door de ambassadeurs inleiden in het verhaal van (hun) archiefwerk. Successen en struikelblokken, stapsgewijs bekeken vanuit verschillende hoeken, maken dit verhaal concreet en wie weet enthousiasmeren ze je om zelf aan de slag te gaan rond je sportverleden.

Fotowedstrijd

Maak tot slot in de fotohoek een originele foto van je eigen vliegende start in het Guilinibad. Post je foto op www.erfgoedcelbrugge.be/vliegendestartsporterfgoed voor 25 september en maak kans op een exclusief ontbijt op een bijzondere Brugse plek!

Open op

zondag 11 september, donderdag 15 september, vrijdag 16 september en zaterdag 17 september telkens van 14u-17u en zondag 18 september van 11u-18u

Oud politiekantoor, Hauwerstraat 3, Brugge

Volgende clubs nemen deel aan het traject:

Koninklijke Hockeyclub Brugge/ Koninklijke Brugse Zwemkring/  Brugse IJsberenkring/ Koninklijke Brugse Velosport/ Koninklijke Sporting Kring Doven Brugge/ Koninklijke Kruisbooggilde Sint-Joris en Sint-Denijs/ Koninklijke Atletiekvereniging Olympic Brugge/ Cercle Brugge Koninklijke Sport Vereniging/ Zaalvoetbalvereniging Cercle Brugge/ Dudzeelse Trappers/De Hallebardiers – Sint-Michielsgilde/ Judoschool Sen No Sen.

Archiefbank Vlaanderen werkt mee aan de digitale registratie van hun archieven.