Prestigieus oldtimerevenement Zoute Grand Prix strijkt in Brugge neer

25
mei
2021

Van 6 tot 10 oktober heeft het gerenommeerde oldtimerevenement Zoute Grand Prix plaats.
Na de editie achter gesloten deuren van vorig jaar knoopt de organisatie weer aan bij de succesvolle publieksformule en schakelen ze meteen een versnelling hoger, met een nieuw programma én met twee extra steden; Brugge en Oostende.

Het belooft een goed gevuld en bovenal erg gevarieerd programma te worden die ook de niet-autoliefhebber zal kunnen bekoren, met veel aandacht voor kunst en de fijne dingen in het leven. Afspraak van woensdag 6 tot en met zondag 10 oktober voor de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK® 2021 (www.zoutegrandprix.be).

Kunstzinnige evenementen op tot de verbeelding sprekende locaties

De 12de editie van het evenement gaat vanaf nu voluit voor nog meer beleving en een groter bereik. Zo verandert de naam in de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK® en zullen autoliefhebbers niet alleen in Knokke-Heist, maar ook in Brugge en Oostende historische en exclusieve wagens kunnen bewonderen.

In deze gouden driehoek worden van woensdag 6 t/m zondag 10 oktober verschillende evenementen georganiseerd op de meest tot de verbeelding sprekende locaties, toegankelijk voor het grote publiek. Vanaf dit jaar is er niet alleen aandacht voor ‘kunst op wielen’. Ook andere vormen van kunst krijgen een prominente rol in het evenement met topwerken van binnen- en buitenlandse kunstenaars.

Expo in indrukwekkende koepelconstructie op 't Zand

Dit najaar is het 21 jaar geleden dat de historische binnenstad van Brugge werd toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Elke porie van de stad ademt geschiedenis, kunst en gastronomie. De organisatie kon zich dan ook geen beter decor wensen voor de pareltjes van autotechniek uit ver vervlogen tijden die er vijf dagen lang te bewonderen zijn.

Hart van het event wordt PRADO BRUGES®, een exclusieve expositie die plaatsvindt in een indrukwekkende en speciaal voor de gelegenheid op ’t Zand opgebouwde glazen koepelconstructie, in de vorm van het Grand Palais in Parijs. Hier tonen 25 autorestaurateurs én gerenommeerde kunstenaars hun mooiste creaties.

BRUGES CONCOURS D’ELEGANCE®

Van hieruit vertrekt ook de wandeling voor BRUGES CONCOURS D’ELEGANCE®.
Dit is een wandeling langs unieke historische wagens, opgesteld op de mooiste Brugse pleinen en parken.
Elke wagen is enig in zijn soort en heeft, net als de omliggende gebouwen, een unieke geschiedenis. Hoogtepunt van de week wordt vast en zeker de passage van ZOUTE RALLY® by stow, een parade van de mooiste historische wagens die op vrijdag 8 oktober tussen 11 u. en 14 u. Brugge aandoet.

“Na het internationale wielerevenement waar de tweewieler centraal staat, schakelen we begin oktober over naar een prestigieus event waar vooral de vierwielers in het oog zullen springen. Tientallen oldtimers zullen onze binnenstad kleuren en de bezoekers aan onze stad verwonderen met hun authentieke pracht. Dit is de eerste keer dat Brugge deelneemt aan de Zoute Grand Prix Car Week en dat zal ook een boost geven aan onze lokale handel en wandel.” Dirk De fauw, burgemeester van Brugge.

Koningin der Badsteden maakt zich op voor de GT TOUR®

Geen heden zonder verleden en dat is zeker zo in de automobielsector. Heel wat van de constructeurs die je in oldtimerevents ziet paraderen bouwen nog steeds droomwagens. Denk maar aan Ferrari, Bentley, Bugatti of Porsche. Wie fan is van het meer recente werk kan op zaterdag 9 oktober terecht in Oostende voor de GT TOUR®. De dijk voor het Casino-Kursaal Oostende vormt het decor voor een parade van moderne Gran Turisme sportwagens.

PRemium Automobile & Art Dome

Knokke-Heist blijft de uitvalsbasis van het evenement. En net als in Brugge ligt ook hier het hart van de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK® in PRADO ZOUTE®, een schitterend paviljoen opgebouwd op het strand aan het Albertplein. Hier pronken 15 premium autopartners met hun mooiste en recentste autodesigns. Het is ook de plek waar de ZOUTE SALE® by Bonhams zal plaatsvinden.   Het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by EY, een elegantiewedstrijd van wereldfaam, blijft wel op zijn vertrouwde plaats.

Een gelimiteerd aantal van 75 uiterst zeldzame en bijzondere classic cars wordt naar goede gewoonte zaterdag en zondag gepresenteerd, en door internationale experten gejureerd,  op de terreinen van de Royal Zoute Golf Club. Toeval bestaat niet… . Op de plek waar het PRADO ZOUTE® komt te staan, stond van 1935 tot 1974 Le Prado Beach Club. De ‘place to be’ in die tijd en de voorganger van alle huidige beachbars. Een perfect bruggetje tussen het rijke verleden en het heden van de mondaine badstad.