Prijs Brugge de andere Kant

De Prijs Brugge de andere Kant van Brugge Dialoogstad bekroont een initiatief dat een steentje bijdraagt aan de strijd tegen armoede. Op 17 oktober 2022, de Werelddag van het verzet tegen Armoede, werden de Publieksprijs en de Juryprijs bekend gemaakt. 

4 genomineerden

Iedere persoon, organisatie of netwerk die niet als kernopdracht heeft om armoede te bestrijden, maar die een verschil maakt voor mensen in armoede kon meedingen naar de Prijs Brugge de andere Kant. Uit de kandidaten stelde de jury een shortlist op van 4 genomineerden: Karel Scherpereel, KSA Assebroek Meisjes, Luc Verbrugghe en Sabine Van Troyen. Brugge Dialoogstad heeft grote waardering voor de inspanningen van de 4 genomineerden. Ze zijn elk op zich winnaars.

2 winnaars

KSA Assebroek Meisjes won de publieksprijs. Ze organiseerden dit jaar voor de tweede keer een kamp voor kinderen uit een kwetsbare thuissituatie. Kinderen leren namelijk veel dingen in een jeugdbeweging die je niet kan leren op school of ergens anders. Ze hopen dat kwetsbare kinderen zo gemakkelijker de weg vinden naar de KSA.

Sabine Van Troyen won de juryprijs. Sabine gelooft als geen ander in het belang van warmte en nabijheid voor de deelnemers en loopt voor kwetsbare jongeren altijd een extra mile. Professioneel staat Sabine oa. in voor de sportieve begeleiding van Younited Club Brugge, de voetbalclub van Club Brugge i.s.m. sociale partners zoals Route 36 - Buurtsport, welzijnsvereniging ’t Sas en vzw Wieder.

Nieuwe oproep

Maak je deel uit van een jeugdbeweging, een buurtcomité, een groep vrienden enz. en hebben jullie een initiatief dat een steentje bijdraagt aan de strijd tegen armoede? Of wil je een persoon, project of organisatie nomineren die een verschil maakt voor de meest kwetsbaren? Dan kan je nu al indienen voor de Prijs Brugge de andere Kant 2023! Alle info vind je in het reglement.

Dien een kandidaat in