Proefproject Sint-Kruis

Sint-Kruis is de eerste proefbuurt van Compassionate Brugge. Het buurtproject ‘Zorgzaam Sint-Kruis’ zet vanaf het voorjaar van 2023 in op ontmoetingen en het stimuleren van verbindingen tussen buren en buurtbewoners.

Koffie met je buur(t)

De komende maanden zal ‘Koffie met je buur(t)’ op een laagdrempelige manier mensen stimuleren om elkaar te ontmoeten. Buurtwerkster Joke Putman trekt hiervoor met een bakfiets er op uit om koffiemomenten in Sint-Kruis te organiseren. Buurtbewoners ontvangen een aantal dagen op voorhand een persoonlijke uitnodiging in de bus om deel te nemen aan het 'koffiekletsmoment'.

Wil je je buren beter leren kennen? Of zou je graag hebben dat onze mobiele koffiekar ook in jouw straat langskomt? Alle data, locaties en de mogelijkheid om de koffiekar aan te vragen kun je hieronder vinden:

De volgende edities van ‘Koffie met je buur(t)’ in Sint-Kruis vinden plaats op:

  • Donderdag 6 april: Watervlietstraat (van 14 tot 16 u.)
  • Maandag 17 april: Geralaan (van 14 tot 16 u.)
  • Maandag 8 mei: Speelpleinlaan (van 14 tot 16 u.)

Voor meer info:

Joke Putman
Projectverantwoordelijke Zorgzame Buurt Sint-Kruis (Compassionate City)
joke.putman@mintus.be
0489 99 95 25


Meedenken over Compassionate Brugge

We willen iedereen in Sint-Kruis de kans geven om mee te denken over hoe Compassionate Brugge er in hun buurt kan uitzien.
Als eerste onderdeel van het project kunnen de buurtbewoners van Sint-Kruis alvast in bibliotheek De Zorge terecht, waar ze hun ideeën kunnen achterlaten in onze ideeënbox. Klik hier voor het adres en de openingsuren van bibliotheek De Zorge.

Ideeenbox Compassionate Brugge

Je kan jouw ideeën voor een Compassionate Sint-Kruis ook doormailen naar Alana Boone - alana.boone@brugge.be.

 

Contactinformatie