Publieke fietsparkings

Om onze bezoekers, die al fietsend ons stadscentrum aandoen, zetten wij als Stad Brugge zoveel mogelijk in op het voorzien van kwalitatiefvolle fietsenstallingen. Hiertoe werden reeds op korte tijd 3 publieke fietsenparkings in het centrum gerealiseerd, namelijk:

  • Fietsenparking Markt (180 fietsenstallingen waarvan 6 bakfietsplaatsen);
  • Fietsenparking Zand - kant Noordzandstraat (600 fietsenstallingen waarvan 450 vrij toegankelijke stalplaatsen en 12 plaatsen voor bakfietsen);
  • Fietsenparking Zand - kant Concertgebouw (250 fietsenstallingen).

Voor onze vele pendelaars worden aan het station 2 ruime publieke fietsenparkings voorzien, namelijk:

  • Fietsenparking Station - kant Centrum (± 3.520 fietsenstallingen)
  • Fietsenparking Station - kant Sint-Michiels (± 2.410 fietsenstallingen)

Alle fietsenparkings worden gratis aangebonden aan gebruikers en zijn allemaal, met uitzondering van Fietsenparking Markt, 24/7 toegankelijk. Voor Fietsenparking Markt gelden volgende openingsuren, iedere dag tussen 7u en 23u. 's Avonds kan deze fietsenparking hierdoor gebruikt worden als buurtfietsenparking voor omwonenden, gezien zij zo hun fiets veilig kunnen opbergen. In de Fietsenparking Zand - kant Noordzandstraat is er tevens een zone voorzien waar zo'n 150 fietsen afzonderlijk opgeborgen kunnen worden voor buurtbewoners. Deze ruimte wordt beheerd door Interparking en is bereikbaar met de P-card*. 

In de fietsenparkings Markt en Station staan oplaadlockers voor het veilig opladen van elektrische fietsen. Ook in de fietsenparking van het BMCC, het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum, op het Beursplein kan je hiervoor terecht.   

De fietsen kunnen in de fietsenparkings in het centrum maximaal 24 uur ononderbroken gestald worden. In de fietsenparkings aan het station mogen fietsen maximaal 1 maand ononderbroken gestald worden. Wanneer fietsen langer dan het vooropgesteld termijn blijven staan op eenzelfde locatie, worden deze aanschouwd als weesfietsen en worden deze ambtshalve verwijderd.

 

*functionaliteit dient geactiveerd te worden door Interparking (Hoefijzerlaan 12 te 8000 Brugge).

Contactinformatie

Contactpersonen