Publieke schaaktafels in het Baron Ruzettepark

29
sep
2022

In het Baron Ruzettepark werden drie nieuwe schaaktafels geplaatst. Het voorstel om meer schaaktafels in het Brugse openbaar domein te plaatsen kwam van de Koninklijke Brugse Schaakkring, die hiermee verschillende schaakactiviteiten wil organiseren.

Op 27 september werden drie schaaktafels in het Baron Ruzettepark geplaatst, twee meter van elkaar, zodat het onderhoud van het gras kan gebeuren. Door het plaatsen van deze tafels in het Baron Ruzettepark geeft Stad Brugge de aanzet tot schaken in het park. Andere locaties zullen nog volgen.

Initiële vraag voor Minnewaterpark

De initiële vraag was om deze schaaktafels in het Minnewaterpark te voorzien. Aangezien het Minnewaterpark een volledige heraanleg krijgt, is het plaatsen van deze schaaktafels momenteel nog niet mogelijk

Brugge vergeet het initiële voorstel om schaaktafels in het Minnewaterpark te plaatsen niet. Het grote schaakbord, dat momenteel in het Minnewaterpark staat, wordt weggehaald tijdens de heraanleg. Er komen een aantal nieuwe schaaktafels ingewerkt in ronde picknicktafels. Het is de bedoeling om ze ter hoogte van het dolomietplein te plaatsen.

Koning Albert I-park

Ook in het Koning Albert I-park worden drie tafels geplaatst naast het wandelpad richting Concertgebouw. Dit gebeurt van zodra de groenaanleg af is, wat voor de eerste helft van december gepland is. Daar zijn drie grote tafels met ingelegd drie schaakborden. Dit is ideaal voor een toernooi met negen personen.