Stad Brugge is een gastvrije stad die personen met een beperking, personen die moeilijk te been zijn, ouders met jonge kinderen en ouderen die wat vaker moeten plassen de nodige infrastructuur wil aanbieden.

Bemerkingen en technische storingen aan deze toiletten mogen gemeld worden via www.brugge.be/meldpunt

Een plasplan met een overzicht van publiek sanitair (zowel urinoirs als bemande publieke toiletten) vind je op www.brugge.be/plasplan 

Wildplassen wordt in Brugge streng beboet. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete tussen de 80 en de 350 euro.

 

Installeer de app Hogenood om je aan te melden.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Indicatie publiek sanitair... bekijk ook de app 'hogenood' (klik hier)

De toiletinfrastructuur wordt op diverse manieren bekend gemaakt en aangeduid. Toegankelijk openbare toiletten zijn pas zinvol als de burgers, toeristen of toevallige voorbijgangers weten dat ze er terecht kunnen. Een goede promotie van de toiletten is dan ook noodzakelijk.

indicatie publiek sanitair 2016 indicatie publiek sanitair 2016

Op overlastlocaties van wildplassen worden er mobiele sensibiliseringsborden aangebracht. De borden worden maandelijks verhuisd van locatie. Wildplassers worden er attent op gemaakt dat dit niet kan.

Wil je zelf een raamaffiche, bestel die dan via sophie.demeyer@brugge.be, 050 44 80 66, Kraanplein 6 – 8000 Brugge of download en print hier je affiche af (klik op de affiche).

Bekijk ook www.brugge.be/oltiedschoane 

Contactinformatie

Contactpersonen