Stad Brugge is een gastvrije stad die personen met een beperking, personen die moeilijk te been zijn, ouders met jonge kinderen en ouderen die wat vaker moeten plassen de nodige infrastructuur wil aanbieden.

PUBLIEKE TOILETTEN IN LOCKDOWN

Naar het toilet tijdens een wandeling?

De nummer één vrijetijdsactiviteit van veel mensen op dit moment is een wandeling maken. Maar nu de restaurants en cafés gesloten zijn, zitten veel wandelaars met een praktisch probleem. Waar kunnen ze nu een plaspauze houden?

Het meest efficiënte is om in de eigen woonomgeving een wandeling te maken. Indien je toch naar het centrum van de stad afzakt, zijn er vier openbare toiletten bereikbaar:

  • Belfort, Markt 7

  • AC Brugse Vrije, Burg 11

  • Sanitaire Unit, Kuiperstraat 3

  • Gruuthusenmuseum, Dijver 17

Voor wie wat zeelucht wil opdoen, kan nog steeds terecht in de sanitaire unit op de Zeedijk aan het Badengebouw.

Bemerkingen, technische storingen mogen worden gemeld via: https://www.brugge.be/meldpunt

Met toegankelijk publiek sanitair wil de Stad ervoor zorgen dat inwoners, toeristen, toevallige voorbijgangers … in Brugge actief kunnen deelnemen aan het maatschappelijk en openbaar leven.

Stad Brugge maakte recent een plasplan op. Hier kun je het downloaden.

Daar waar er geen openbare toiletten zijn, kan men eventueel bij hoogdringendheid ook terecht in enkele grote winkelketens of kan men in een café iets bestellen en tussendoor gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. (Vanzelfsprekend is deze service niet van toepassing tijdens de huige coronaperiode.)

Wildplassen wordt in Brugge streng beboet. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete tussen de 50 euro en 350 euro.

            plasplan 2018

Installeer de app Hogenood om je aan te melden.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Indicatie publiek sanitair... bekijk ook de app 'hogenood' (klik hier)

De toiletinfrastructuur wordt op diverse manieren bekend gemaakt en aangeduid. Toegankelijk openbare toiletten zijn pas zinvol als de burgers, toeristen of toevallige voorbijgangers weten dat ze er terecht kunnen. Een goede promotie van de toiletten is dan ook noodzakelijk.

indicatie publiek sanitair 2016 indicatie publiek sanitair 2016

Op overlastlocaties van wildplassen worden er mobiele sensibiliseringsborden aangebracht. De borden worden maandelijks verhuisd van locatie. Wildplassers worden er attent op gemaakt dat dit niet kan.

Wil je zelf een raamaffiche, bestel die dan via sophie.demeyer@brugge.be, 050 44 80 66, Kraanplein 6 – 8000 Brugge of download en print hier je affiche af (klik op de affiche).

Bekijk ook www.brugge.be/oltiedschoane 

wildplassen

Contactinformatie

Contactpersonen