Raamtekeningen sieren etalages in Smedenstraat

23
nov
2021

Tijdens de eindejaarsperiode zorgen de vzw Shopping Smedenstraat en Stad Brugge samen voor extra sfeer en beleving in de Smedenstraat.
Illustratrice Fien Cools, gekend als Fien Tekent, zal de etalages in de Smedenstraat voorzien van haar leuke en opvallende tekeningen. Meer dan 30 winkelramen in de Smedenstraat krijgen een extra eyecatcher.

Illustratrice Fien Cools, onder andere gekend van het Internationaal Cartoonfestival in Knokke-Heist en haar tekeningen voor Standaard Boekhandel, gaat vandaag van start met het aankleden van zo’n 33 etalages in de Smedenstraat. Deze campagne is een initiatief van de handelaars uit de Smedenstraat in samenwerking met Centrummanagement Stad Brugge. In de haar typische stijl zorgt Fien de komende weken voor extra sfeer in de Smedenstraat.

‘Deze actie kadert in het actieplan dat Stad Brugge uitwerkte voor deze straat om er voor meer beleving en sfeer te zorgen en de straat een aantrekkelijk imago te bezorgen’, verduidelijkt schepen van ondernemen Pablo Annys. Zo heeft Centrummanagement momenteel een eigen uitvalsbasis in een handelspand in de Smedenstraat, wat zorgt voor een vlotte samenwerking met de handelaars uit de straat en het hele kernwinkelgebied.

‘We wilden met de vzw Shopping Smedenstraat graag iets extra’s doen tijdens de eindejaarsperiode’, voegt Isabelle De Pourcq van Lingerie La Finesse er aan toe. ‘Het doet ons plezier dat zoveel ondernemers uit de straat deelnemen aan dit initiatief. Het zal zeker de moeite zijn om de tekeningen van Fien te komen bewonderen’, stelt ze. De creaties van Fien linken zowel naar de kerst- en eindejaarsperiode als naar de aard van elke winkel of horecazaak.