Randparkings

Op een randparking of P&R-terrein kun je gratis de wagen plaatsen zonder beperking in tijd. Vanaf de randparkings kun je te voet, met de fiets of met de bus naar het centrum.

De Park & Ride-terreinen liggen iets verder van het centrum en hier zijn de fiets en de bus de aangewezen vervoersmiddelen om het centrum te bereiken.

Op vijf van de zeven randparkings of Park en Ride-terreinen staan fietskluizen.

Alle parkings zijn terug te vinden op het stadplan van Brugge. Vink hiervoor aan de rechterzijde van de kaart het vakje 'Parkings' aan. 

Bevrijdingslaan
Magdalenastraat
Lodewijk Coiseaukaai
P&R Waggelwater
P & R Steenbrugge
P & R Jan Breydel
P & R Boogschutterslaan
Zeebrugge – Parking C (Station)
Zeebrugge – Parking D (Kustlaan)
Zeebrugge – Parking E (Elia)

Randparking Bevrijdingslaan

De randparking Bevrijdingslaan ligt aan de ventweg van de Bevrijdingslaan, in het stuk tussen de Jan Breydellaan en de Peter Benoitlaan. Op deze randparking zijn er 170 parkeerplaatsen voor personenwagens.

Op de randparking staan 27 fietskluizen.

De bushalte 'Bevrijdingslaan' wordt bediend door lijn 23, om de 20 minuten. Informatie over de dienstregeling vind je op de website van De Lijn of aan de halte.

Randparking Magdalenastraat

Deze parking is gelegen naast de Magdalenazaal (aan het Edgard Desmedtplantsoen). Ook de publieke parking er rechtover, voor het Sint-Lodewijkscollege, wordt als randparking gebruikt. Op deze parking zijn er 198 parkeerplaatsen.

Op de randparking staan 40 fietskluizen en 2 laadpunten voor elektrische voertuigen.

De bushalte 'Hertogen' wordt bediend door lijnen 52 en 53. Informatie over de dienstregeling vind je op de website van De Lijn.

Randparking Coiseaukaai

De randparking Coiseaukaai ligt aan het kruispunt van de Lodewijk Coiseaukaai met de Havenstraat. Op deze parking is er plaats voor 120 personenwagens.

Op de randparking staan 10 fietskluizen.

De bushalte 'Haven' wordt bediend door lijnen 14, 41, 42 en 84. Informatie over de dienstregeling vind je op de website van De Lijn.

P&R Waggelwater

Het Park & Ride-terrein ligt langsheen de Waggelwaterstraat, ter hoogte van de rotonde richting het AZ Sint-Jan. Op deze parking is er plaats voor 183 wagens. 

Op deze parking staan 13 fietskluizen en 6 laadpunten voor elektrische voertuigen.

De bushalte 'Brugge Rustenburg' wordt bediend door lijn 13, 23, 31, 35 en 89. Informatie over de dienstregeling vind je op de website van De Lijn.

P&R Steenbrugge

Het Park & Ride-terrein ligt op het einde van de Baron Ruzettelaan, nabij de brug van Steenbrugge. Op deze parking is er plaats voor 185 wagens.

Op deze parking staan 20 fietskluizen.

De bushalte 'P&R Steenbrugge' wordt bediend door lijn 20 en 21. Informatie over de dienstregeling vind je op de website van De Lijn.

P&R Jan Breydel

Het Park & Ride-terrein ligt aan het Jan Breydelstadion in de Olympialaan. Op deze parking zijn er 100 parkeerplaatsen.

Opgelet: deze parking dient niet als Park & Ride-terrein tijdens thuismatchen van Club Brugge of Cercle Brugge.

De bushalte 'Sint-Andries Kerk' langs de Gistelse Steenweg wordt bediend door lijnen 5, 15, 52, 53, 54, 55 en 89. Informatie over de dienstregeling vind je op de website van De Lijn.

P&R Boogschutterslaan

Het Park & Ride-terrein Boogschutterslaan ligt in de Boogschutterslaan, aan Sint-Kruis Kerk. Een tweede terrein ligt iets verderop aan sportclub Brughia, net naast Studio Hall. In totaal kunnen er 100 wagens parkeren.

Op de randparking staan 10 fietskluizen en 4 laadpunten voor elektrische voertuigen.

De bushalte 'Sint-Kruis Kerk' wordt bediend door lijnen 6, 10, 11, 16, 62 en 81. Informatie over de dienstregeling vind je op de website van De Lijn.

Parking C - Station (Zeebrugge)

Deze parking is gelegen aan het Station, vlak naast de strandwijk. Op deze parking zijn er 131 parkeerplaatsen.

Parking D - Kustlaan (Zeebrugge)

Deze parking is gelegen aan de Kustlaan tegenover de strandwijk (aan de tramhalte). Op deze parking zijn er 167 parkeerplaatsen.

Parking E – Elia (Zeebrugge)

Deze parking is gelegen aan de Kustlaan naast Parking D, met aparte toegang. Op deze parking zijn er 91 parkeerplaatsen.

Op dit kaartje zie je een overzicht van de randparkings in Zeebrugge Strandwijk.

Ook langs de Kustlaan (Zeebrugge – Blankenberge) zijn 441 parkeerplaatsen beschikbaar.

Contactinformatie