Renovatie sportvloer en plaatsen Led-verlichting in sporthal Tempelhof

20
sep
2017

In het beleidsprogramma van de Stad nam het stadsbestuur expliciet op om te gaan voor kwalitatieve sportinfrastructuur. 
De Stad telt 10 sporthallen, 50 voetbalvelden en een zwembad. Elk jaar zet het bestuur dan ook stappen om die infrastructuur up to date te houden.  

Sporthal Tempelhof is de enige stedelijke sportzaal met een houten parketvloer. Houten vloeren hebben een prachtige uitstraling en zeer goede sporttechnische eigenschappen, maar zijn wel gevoeliger voor beschadigingen en vereisen dus af en toe een herstelbeurt.

De vloer in Tempelhof dateert van 1999, toen de zaal een uitbreiding kreeg. Een groot voordeel van houten vloeren is dat na het afschuren van de toplaag, je eigenlijk een nieuwe vloer krijgt die terug belijnd en van een beschermingslaag voorzien kan worden. 

Energiewinst via LED

De renovatie van de sportvloer werd uitgevoerd door de firma Interline Sportsystemen uit Lienden (Nederland). De vloer werd volledig blank geschuurd en slechte planken werden vervangen.  De opbouw van de vloer is als volgt : 1 laag primer, 1 laag sportlak, de belijningen van de verschillende sportvelden en als laatste terug een toplaag sportlak. Op deze manier zijn de belijningen ook beter beschermd tegen afslijten.

Op vandaag speelt het energetische aspect meer dan ooit een belangrijke rol. De opkomst van Led-lampen zorgde voor een ware revolutie én energiewinst, zowel thuis als bij bedrijven of overheden. Ook de sportsector bleef niet achter: in sporthal Tempelhof verving de stad de bestaande TL-lampen, door Led-lampen. 
Een Led-lamp verbruikt maar ongeveer een derde ten opzichte van een gewone TL-lamp én heeft een levensduur van ca. 50 000 uur ten opzichte van 15 000 uur voor een gewone TL-lamp. 

"Sporthal Tempelhof is één van de drukst bezette sportcentra op Brugse bodem. Deze investeringen komen dus ten goede aan veel verenigingen en individuele sporters", aldus schepen van Sport Dolores David.

Deel deze pagina