Reproductie van kaart Marcus Gerards siert front office van Huis van de Bruggeling

10
sep
2020

Brugs tekenaar Luc Dusauchoit maakte een bijzondere reproductie van de beroemde kaart van Marcus Gerards. Hij creëerde een hedendaagse potloodtekening van maar liefst twee op vier meter. Hij spendeerde zeven jaar aan deze verbluffende remake van het bekende stadsplan.

Exact 500 jaar geleden werd Marcus Gerards geboren. “In 1561 kreeg de man de opdracht om Brugge in kaart te brengen. De kaart die hij uit z’n pen toverde was 100 cm hoog en 185 cm breed en werd gegraveerd op tien koperen platen. Het blijft de meest gereproduceerde kaart van de stad, die bij heel wat Bruggelingen aan de muur hangt. Een exemplaar van de eerste druk wordt overigens in het Gruuthusemuseum in Brugge bewaard”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Luc Dusauchoit reproduceerde deze kaart op een speciale manier. Burgemeester Dirk De fauw: “Hij maakte een potloodtekening van maar liefst twee op vier meter. Een huzarenwerk waaraan hij zeven jaar werkte. We willen dat dit prachtige werk door zoveel mogelijk mensen kan worden bewonderd, dus zijn we blij dat Luc zijn werk aan de Stad heeft geschonken zodat we het op een publiek toegankelijke plaats kunnen tentoonstellen.”

Het college van burgemeester en schepenen besliste dat de front office van het Huis van de Bruggeling hiervoor de geknipte locatie is. Schepen van Klantgerichte Dienstverlening Martine Matthys: “Vorige week werd het prachtige werk geïnstalleerd in de front office, nabij de toegangsdeur. Van zodra je binnenkomt kun je het werk meteen bewonderen. Het Huis wordt zo nog nóg meer van de Bruggeling.”

Contactinformatie

  • Huis van de Bruggeling

    N.a.v. coronamaatregelen uitsluitend op afspraak. Maak snel en eenvoudig een afspraak via afspraken.brugge.be of op het nummer 050 44 8000. Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein) 8000 Brugge

    • Vandaag van 08:30 tot 12:30 (Op zaterdag telefonisch niet bereikbaar)
    • Morgen gesloten
    Alle openingsuren