Reserveer een plek op het zwemponton Coupure

24
jun
2020

De reservaties voor het zomerse zwemplatform in de Coupure zijn geopend. Door corona is het aantal bezoekers aan het zomerse initiatief in de Brugse binnenstad beperkt tot dertig personen. Die kunnen hun plekje reserveren in tijdsblokken van één uur. Reserveren is gratis en gebeurt online. Wie zich aanmeldt, krijgt een QR-code toegestuurd waarmee toegang tot het ponton wordt verleend. 

Burgemeester Dirk De fauw: “Het zwemmen in de Reitjes was vorig jaar een schot in de roos: een leuke, sportieve sfeer bracht mensen samen op en rond het ponton. Dit jaar willen we, ook in moeilijkere omstandigheden, Brugge blijvend op de kaart zetten als pionier op het vlak van open water zwemmen, maar ook als een stad waar het aangenaam vertoeven is. We bieden ook in coronatijden mogelijkheden voor een aangenaam vakantiegevoel in eigen stad.”

Het zwemponton Coupure is open vanaf 27 juni tot en met 31 augustus 2020. Men kan er elke dag tussen 13.00 en 20.00 uur een frisse duik nemen in de Brugse Reitjes, ter hoogte van de Predikherenrei. Het ruime ponton bevat ligstoelen en een peuterbadje. De zwemzone is 30 meter lang en 2,5 meter diep.

Wekelijkse watercontrole

“Om veilig te kunnen zwemmen, nemen we een aantal voorzorgsmaatregelen”, vult schepen van Sport Franky Demon aan. “De toegang tot het ponton is beperkt tot dertig personen. Een zwembeurt duurt één uur.
Daarna verlaat iedereen het ponton en voorzien we een schoonmaak, waarna de volgende groep toegang krijgt. Kleedkamers zijn er niet. Iedereen dient dus de zwemkledij te dragen bij aankomst en vertrek, onder de gewone kledij. Toegang tot de zwemzone is gratis, maar reserveren is verplicht. Reserveren kan voor de hele zomervakantie via www.brugge.be/zomerzwemmen.”

De Stad staat verder in voor de uitbating. Naast het aanstellen van redders voor de veiligheid, wordt ook de waterkwaliteit wekelijks gecontroleerd via staalnames. Een ultrasoontoestel moet blauwalgen weghouden en een beluchter brengt extra zuurstof in het water. Om overlast te vermijden, wordt de hele zwemzone afgesloten buiten de openingsuren. Er is nachtbewaking. Problemen kunnen steeds gemeld worden via het meldpunt zomerzwemmen@brugge.be.