Samenwerking Stedelijke Academie Brugge en Stedelijk Conservatorium Brugge met Gemeente Jabbeke

29
jun
2021

Het Stedelijk Conservatorium Brugge, de Stedelijke Academie Brugge DKO, Stad Brugge en Gemeente Jabbeke engageren zich om het Deeltijds Kunstonderwijs in Jabbeke en Varsenare te doen groeien en bloeien. Met dit project ontstaan er nieuwe mogelijkheden om, indien de vraag voldoende is, extra lessen te organiseren.

In Jabbeke bestaat sinds kort de Kunstacademie Jabbeke. Naast beeldende en audiovisuele kunsten (Stedelijke Academie Brugge DKO) wordt er ook muziek en woordkunst-drama (Stedelijk Conservatorium Brugge) aangeboden. Het gaat om de cursussen muziekinitiatie, muzikale en culturele vorming, piano, gitaar, saxofoon, klarinet, trompet, woordatelier, tekenfilmatelier en beeldatelier voor kinderen. Zo breidt het deeltijds kunstonderwijs in Jabbeke zijn aanbod gevoelig uit.

Brugs schepen van Onderwijs Ann Soete: “Ik ben heel tevreden met deze uitstekende samenwerking. Gemeente Jabbeke heeft bovendien sterk geïnvesteerd in kwalitatief instrumentarium en didactisch materiaal en dat schept nieuwe mogelijkheden. Zo zijn er nu zowel in Jabbeke als in Varsenare twee akoestische en een digitale piano ter beschikking. Er werd ook geïnvesteerd in computers en opnameapparatuur voor het tekenfilmatelier.”

Jeugdmuziekatelier

Het Stedelijk Conservatorium Brugge wil graag samenwerken met de lokale actoren in Jabbeke zoals bijvoorbeeld de Harmonie. Het jeugdmuziekatelier in Varsenare werd overgenomen door Gemeente Jabbeke en het is een goede zaak om het muziekonderwijs zo verder te zetten en uit te breiden. Kinderen kunnen er nu bovendien ook kiezen voor woordatelier.

“Dit schooljaar was voor ons onderwijs een grote uitdaging. Er werd met veel aandacht gezorgd voor een zo coronaveilig mogelijke organisatie en er werd voortdurend bijgestuurd waar nodig. Ondanks de coronamaatregelen zijn de reacties van de leerlingen zeer positief. Ze komen met plezier naar de lessen en krijgen zo meteen een rijke artistieke vorming mee.

De hoeveelheid leerlingen is voor sommige cursussen nog beperkt, maar in een opstartfase, en zeker in tijden van corona, is dat normaal. Ik kijk er samen met alle scholen, leerlingen en leerkrachten enorm naar uit om in september het onderwijs weer helemaal normaal te laten verlopen”, aldus Brugs schepen van Onderwijs Ann Soete.

Inschrijvingen

De inschrijvingen voor de cursus muziek en woordkunst-drama zijn gestart op 7 juni en verlopen online via www.conservatorium-brugge.be. Inschrijven kan tot 15 september. Tot 30 september kunnen leerlingen zich na afspraak inschrijven in het secretariaat: info@conservatorium-brugge.be of 050 33 43 30.

De inschrijvingen voor beeldende en audiovisuele kunsten starten op 15 juni online via www.academiebruggedko.be of na afspraak op het secretariaat: info@academiebruggedko.be of 05044 1170. Inschrijven kan tot uiterlijk 30 september.