Kunstsalon Sant: tentoonstelling

De wedstrijd beeldende kunst SANT2018 vindt deze keer plaats in de Hendrik Pickeryzaal en wordt georganiseerd in een nieuwe formule. Uitgangspunt blijft: het Brugse kunstenaarstalent in de kijker zetten.


Voor de eerste keer werken we samen met een centrale gast. Beeldhouwer en conceptueel kunstenaar Pierre Goetinck, die in 2018 zijn vijfenzestigste verjaardag viert, presenteert voor deze tentoonstelling een overzicht van zijn oeuvre in vijf modules.


Rond deze modules tonen we het resultaat van het wedstrijdgedeelte van SANT2018. Een professionele jury, onder wie Pierre Goetinck, koos een reeks interessante winnende werken uit de vele Brugse inzendingen.

De jury samengesteld uit Priscilla Bistoen, Sylvie Crutelle, Peter Jonckheere, Jacqueline Vanlandschoot onder leiding van de centrale kunstenaar Pierre Goetinck selecteerde uit de 99 inzendingen de volgende kunstenaars: Sonia Boerjan, Nancy Calmeyn, Marijke Dekeyzer, Jelmer Delbecque, Sylvie De Meerleer, Erica De Vlamynck, Guido Dobbelaere, Linde Dumolein, Horst Einfinger, Marc Geernaert, Sien Godderis, Els Lesage, Patrick Louwyck, Arnold Lybeer, Johan Rotsaert, Hans Vandeweghe en Fenna Van Espen.

Deze negentien kunstenaars met Brugse roots zullen er één of twee werken tonen rond het werk van de centrale gast: beeldhouwer en conceptueel kunstenaar Pierre Goetinck. Hij presenteert een overzicht van zijn oeuvre in vijf modules.

De tentoonstelling opent op donderdag 13 september 2018 om 20.00 uur.

Op dit moment wordt de laureaat en de aanmoedigingsprijs van de wedstrijd bekend gemaakt. Vanaf de opening tot en met dinsdag 25 september kan het publiek ook z’n stem uitbrengen voor de aanmoedigingsprijs.

Elke dag van de tentoonstelling zal Pierre Goetinck om 15.00 uur een performance houden bij z’n werk ‘skelet’. Hij staat daarna open voor mogelijke vragen en bedenkingen.

www.ccbrugge.be/sant

Wanneer

vr 14 september 2018 t.e.m. wo 3 oktober 2018, dagelijks van 10 tot 18u

Waar

Hendrick Pickeryzaal (stadshallen, Belfort), Markt 7, 8000 Brugge

Tickets

Gratis

Organisatie

Cultuurcentrum Brugge

Deel deze pagina

Contactinformatie