Schrijf je nu in voor het eerste onderwijscafé!

12
okt
2016

Vanaf dit schooljaar start stad Brugge met de organisatie van onderwijscafés. De bedoeling is om op een laagdrempelige en eerder informele manier informatie mee te geven aan de onderwijssector rond maatschappelijk relevante onderwerpen.

De onderwijscafés zijn gericht op medewerkers van het basisonderwijs en het secundair onderwijs, over de onderwijsnetten heen. Het gaat dan om zorgcoördinatoren, leerlingenbegeleiders, graadcoördinatoren, CLB-medewerkers en medewerkers van onderwijsondersteunende initiatieven (zoals bv. Blink!, ’t Scharnier…). Ook directies en leerkrachten zijn welkom, net zoals laatstejaarsstudenten uit de verschillende lerarenopleidingen en docenten uit het hoger onderwijs.

Het eerste onderwijscafé draait rond het thema ‘anderstaligen op school’ en heeft plaats op 15 november 2016 om 17u30 in de Villa Bota Bar bij het Kon. Astridpark (Park 8, 8000 Brugge). Er worden drankjes en broodjes voorzien.

Programma

  • 17.30 u.: verwelkoming
  • 18 u.: ‘Geen pANiek, snel op weg met anderstalige nieuwkomers’: lezing Lieve Lenaerts, coördinator DoorElkaar Hivset Campus.
    Anderstalige nieuwkomers op school, ze veroorzaken heel wat bij leerkrachten, zorgcoördinatoren en directies. Heel wat vragen rijzen: hoe overbrug ik de taal- en cultuurkloof? Hoe communiceer ik met de ouders? Welke methodieken bestaan er? Enzovoort. Lieve schetst een overzichtelijk kader en brengt tools, tips en methodieken aan om heel concreet aan de slag te gaan.

  • 19.30 u.: vragenronde, in aanwezigheid van twee ervaren OKAN-leerkrachten

  • 20 u.: netwerkmoment bij een drankje

Inschrijven kan via www.brugge.be/onderwijscafe, en dit tot en met 7 november 2016.

Voor meer info kan u terecht bij Bram De Brabander, onderwijsdeskundige stad Brugge, via 050 32 67 69 of bram.debrabander@brugge.be.