See2Do!

 Jan D'Hondt

Renoveren voor een lager energieverbruik

see2do logo EUcel

Projectleider
Interleuven

Partners
Brugge, Thomas More Kempen, Maastricht (NL), Weert (NL), Breda (NL), Syntra West, VIVES, Provincue Antwerpen, Kamp C Duurzaam Bouwen, Mechelen, IGEMO, West-Vlaamse Intercommunale, Helmond (NL), Provincie Oost-Vlaanderen, Bekkevoort, Brugse Maatschappij voor Huisvesting
    
Budget
Totale projectkost: 4.857.469,82 euro.
Aandeel Stad Brugge: 184.752,56 euro waarvan 92.376,26 euro (50%) Europese subsidie.

Periode
1/05/2016-30/04/2019

 

Doel

Hoe pak je een renovatie aan en hoe zorg je daarbij voor een lager energieverbruik? Het is niet eenvoudig om je weg te vinden in de vele energiebesparende maatregelen en daarvoor ontworpen subsidieregelingen. ‘See2Do!’ helpt daarbij. De filosofie van ‘See2Do!’ is eenvoudig: ‘doen’ door te laten ‘zien’. Door demonstratie van innovatieve energiebesparende maatregelen en hun positieve effecten worden huiseigenaars en eigenaars van publieke gebouwen geïnspireerd tot actie.

‘See2do!’ tracht enerzijds interesse op te wekken bij particulieren en gemeenten door energieverlies zichtbaar te maken via thermografische opnames, straat- en woningscans en luchtfoto’s. Anderzijds ligt een belangrijk aspect in het duidelijk maken van de mogelijkheden tot een energetisch efficiënte renovatie door het aantonen van best practices. Die ‘goede voorbeelden’ zijn concrete investeringen in plaatsen als Brugge, Hombeek, Breda en Maastricht.

Meer informatie over See2Do hier.

 Volg het project ook op Facebook en Twitter.

Meer informatie over Interreg Vlaanderen-Nederland hier.

 

Pilootproject ‘Studentenhuis Hauwerstraat’


Het vrijzinnig huis/ studentenhuis in de Hauwerstraat werd energetisch gerenoveerd.

Naast het studentenhuis zal de stad Brugge specifiek inzetten op het linken van de resultaten van de thermografische foto aan een digitaal loket.  Ook het opzetten van een communicatietraject omtrent energetische renovaties naar burgers toe behoort tot het Brugse takenpakket.  Dankzij deze Europese subsidies kunnen ook tools aangekocht worden om woningscans uit te voeren.

Bekijk zeker het digitaal energieplatform van de Stad Brugge!

 

Pers


14/01/2016 Krant Van West-Vlaanderen

 

27/09/2019 KVWV 

 

Contactinformatie

Contactpersonen