shifft logo EUcel

Sustainable heating: implementation of fossil-free technologies (SHIFFT)

Specifiek zal Stad Brugge via dit project kunnen investeren in de opmaak van een warmtestrategie om wijken/woningen af te koppelen van fossiele brandstof. Deze strategie omvat de opmaak van een warmtekaart, in beeld brengen van opportuniteiten en mogelijkheden op het grondgebied, en een stappenplan om burgers te helpen bij het maken van de juiste keuzes bij het renoveren van hun woning.

De Stad zette eerder al belangrijke stappen in het ontzorgen van burgers bij het renoveren van hun woning via het Europees Vlaanderen-Nederland Interregproject See2DO! van zien tot doen. Dankzij dit project kunnen we nog een stap verder gaan en begeleiden we burgers die hun woning op termijn willen afkoppelen van gas.

Dit project heeft een budget van 466.367 euro waarvan 60% gesubsidieerd wordt. De middelen worden vooral ingezet voor de opmaak van een warmteplan, personeelskost en communicatiekosten.

Dit project werd in maart 2019 opgestart en loopt over een periode van 2019-2022 samen met dienst Leefmilieu & de Schakelaar, die ook partner is in dit project.

Deel deze pagina