Shoppen in Brugge

Brugge, hedendaagse winkelstad met een grote uitstraling

Ben je verslingerd aan shoppen? Pik je bovendien al winkelend ook graag een portie cultuur of een gezellig etentje mee? Dan moet je beslist een bezoekje aan Brugge brengen. Onze charmante, eeuwenoude stad biedt zijn bezoekers niet enkel een waaier aan trendy boetieks, charmante winkeltjes en internationale winkelketens, maar ook de mogelijkheid om gastronomisch te genieten en tussendoor de stad op cultureel vlak te ontdekken.

Brugge grosiert daarenboven in bijzondere shops die net iets meer hebben. Parels die je keer op keer verrassen met een uitgekiend en origineel concept. Een harmonieuze melange van creatieve, hippe nieuwkomers en gevestigde klassiekers. Eén ding hebben ze gemeenschappelijk: passie!

Ook elke deelgemeente beschikt over een divers aanbod aan kwaliteitsvolle winkels en speciaalzaken. Een omwegje zeker waard!

Handmade in Brugge

Brugge is tevens de stad van baanbrekend vakmanschap. Bezoek de ateliers en shops met het label "Handmade in Brugge" en koop er dat unieke, handgemaakte geschenk. De diverse Brugse makers vind je op het stadsplan van Handmade in Brugge, gratis te verkrijgen in de infokantoren en bij de Brugse makers zelf in de binnenstad.

Gastronomisch genieten

Zin om even te verpozen tussen het shoppen door? Stap dan zeker binnen in één van de vele coffeebars, bruine kroegen, verfijnde bistro's en gastronomische restaurants. Nergens ter wereld liggen zo veel sterrenrestaurants geconcentreerd in en rond een stad. Brugge is dé plek om culinair te genieten van Belgisch toptalent. Een overzicht van alle te bezoeken culi-adresjes en extra informatie vind je op www.visitbruges.be.

Winkelen op zondag in Brugge

Ontdek de sfeer en gezelligheid van onze stad en ga eens shoppen op zondag!

Elke eerste zondag van de maand, uitgezonderd op feestdagen, openen verschillende winkels tussen 13 & 18u hun deuren.

Kijk snel welke winkels deelnemen!

Ben je handelaar en wil je deelnemen aan de koopzondagen. Dat kan door je hier in te schrijven. Is je winkel al elke zondag open, schrijf je dan zeker ook in! 

B Side - Voor shoppers die Brugge van een andere kant willen leren kennen

Voor de winkelliefhebbers die ook eens die "andere" winkelstraten willen leren kennen, ontwikkelde Stad Brugge in het kader van Krak West, verschillende thematische wandelingen. Dit met een handig kaartje, mat plattegrond en alle adressen. 

Zo heb je:

   

  • de books & music tour
  • de chocolade tour: langs chocolatiers die in Brugge hun chocolade maken
  • de fashion tour
  • de fashion tour, de young ones
  • de food Tour
  • de interior tour

Autoluw winkelen

Elke zaterdag en eerste zondag van de maand wordt een gedeelte van de binnenstad, namelijk de winkelstraten Geldmuntstraat, Noordzandstraat, Zuidzandstraat en Steenstraat, tussen 13 & 18u autoluw. Zo kan je op die tijdstippen zorgeloos genieten van het shoppen, zonder door voorbijgaand autoverkeer gehinderd te worden.

Bereikbaarheid en parkeren

Overzicht van de parkeermogelijkheden in Brugge

Brugge is vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer.

De parking Centrum Station is de grootste en goedkoopste publieke parking van Brugge. Voor 3,50€ kun je een hele dag je wagen veilig parkeren. Op vertoon van het parkeerticket (aan de lijnwinkel Station) reizen zowel chauffeur als ook drie passagiers van de wagen gratis naar en van het centrum met de bus, op de dag dat de auto op de parking wordt geplaatst.

Alles aan je voeten

Brugge staat niet enkel t boek als shoppingstad bij uitstek. Bruisend Brugge en ook haar omstreken heeft nog heel wat extra te bieden: een aantrekkelijk werkklimaat, innovatieve bedrijvigheid, een uitgebreide zorgsector, toponderwijs, ... Al deze troeven heb je onmiddellijk binnen handbereik op de mobiele website allesaanjevoeten.be. Scrollen, tappen, swipen. Dat is het enige wat je hiertoe hoeft te doen.

Deel deze pagina