Stad Brugge pakt uit met derde shoppingmagazine

16
mei
2022

Stad Brugge lanceert een derde editie van het shoppingmagazine. Je ontdekt er samen met vijf bekende locals hun favoriete speciaalzaken: winkels waarvan ze de eigenaars hebben leren kennen, in de producten geloven en houden van de ziel of het bijzondere concept. Er staan ruim 200 handels- en horecazaken in het shoppingmagazine.

200 zaken in de kijker

In de nieuwe zomereditie van het magazine ontdekt de lezer verborgen parels, gevestigde waarden, nieuwe adresjes en de allerlaatste zomertrends.  Nummer 3 van het shoppingmagazine telt ruim 200 handels- en horecazaken. Er komen ook heel wat nieuwe zaken aan bod. Brugge is altijd in beweging. We hebben afgelopen jaar ruim 50 nieuwe zaken mogen verwelkomen in de stad en die geven we graag een plaatsje in het magazine.

Dit magazine is een ideale manier om te tonen wat onze stad allemaal te bieden heeft. Onze local heroes, de lokale ondernemers, vormen het DNA van ons kernwinkelgebied. We zetten ze op deze wijze graag extra in de kijker. De trendy uitstraling van het shoppingmagazine toont dat Brugge veel meer is dan een historische stad. We blijven verrassen.

Bekende locals

Die leuke adresjes zijn onder andere de favorieten van vijf bekende locals. Het gaat om blogger en content creator Lise Desmet, cartoonist en kunstenaar Kamagurka, designer/pianist/componist Devi Vervaeke, model en actrice Ninalotte Roose en Sarah Cornand, directeur van het Beurs-, Meeting en Congrescentrum in Brugge (BMCC).

Het magazine bestaat uit 44 kleurrijke en boeiende pagina’s in handig A5-formaat. Er worden 45.000 exemplaren verspreid over de provincie en je kan ze ook terugvinden in heel wat handelszaken en toerismepunten in het stadscentrum. Daarnaast is het magazine hier digitaal na te lezen.


Het shoppingmagazine is een initiatief van Stad Brugge (Strategische Cel, afdeling Centrummanagement). Het uitbrengen van eigen magazines staat in het actieplan Retail & Horeca dat in 2020 voorgesteld werd. Bedoeling is dat er naar het einde van het jaar een vierde editie van het magazine uitkomt, met extra aandacht voor winter- en kerstshopping.