"Sjokla kiest de weg naar een duurzame chocoladeketen."

Sjokla, dé Brugse stadschocolade

Op zoek naar een originele attentie voor je vrienden, collega’s, familie of jezelf? Iets van Brugge dat ambachtelijk gemaakt is met respect voor mens en natuur? En mag het nog lekker zijn ook? 

Dan is er maar 1 antwoord en dat is Sjokla!

Sjokla is een realisatie van stad Brugge i.s.m. de Gilde van de Brugse Chocolatiers. Door voor Sjokla te kiezen, bouw je mee aan een duurzame chocoladeketen. Dat is garantie van eerlijke prijzen voor de cacaoboer én van puur vakmanschap door onze lokale artisanale chocolatiers.

Verkooppunten

Chocolatiers 

carpe diem choc o pure chocolaterie de burg chocolaterie spegelaerechocolatier dumonconfiserie crevindepla chocolatierolivier's chocolate pralinique de brugesthe chocolate brothersthe old chocolate houseverheecke

Shops

 dille en kamillemuseumshopoxfam bruggeoxfam sint-andries

Hotels

de castillionflanders hotelmartin's brugge

Grote hoeveelheden Sjokla nodig (bijvoorbeeld als relatiegeschenk) of interesse om zelf Sjokla te verkopen? Neem contact op met de Noord-Zuiddienst.

Op het Fair Trade Stadsplan vind je ook alle verkooppunten terug.

Op weg naar een duurzame chocoladeketen

Sjokla, de officiële stadschocolade is uniek. Geen enkele stad ter wereld heeft een eigen lokaal geproduceerde chocoladereep die bovendien ook nog gemaakt is van fairtradecacao.

Waarom is dat nu zo belangrijk?

We zijn terecht allemaal trots op onze Belgische chocolade. België is de op 2 na grootste exporteur van chocolade en ook Brugge kan zich met meer dan 60 chocoladewinkels een echte chocoladestad noemen. Maar zijn we nog steeds trots op ‘onze’ chocolade als we weten dat cacaoboeren slechts 67 cent per dag verdienen, er nog steeds kinderarbeid is op de plantages en er massaal veel bossen sneuvelen voor de cacaoteelt?

Juist, chocolade zou een minimale impact op de natuur moeten hebben en een positieve impact op de mensen die het maken. Met eerlijke prijzen en voldoende transparantie in de keten. Belgische chocolade zou m.a.w. nog beter en duurzamer moeten zijn.

Gelukkig is dat ook de gezamenlijke ambitie van de Belgische chocolade- en retailsector, ngo’s, sociale impactinvesteerders en universiteiten. Onder de noemer Beyond Chocolate’ engageren ze zich onder meer om kinderarbeid aan te pakken, ontbossing tegen te gaan en te zorgen voor een leefbaar inkomen voor lokale cacaoproducenten.

Ook stad Brugge zal haar voortrekkersrol opnemen en de komende jaren meer inzetten op het verduurzamen van de chocoladeketen.

English version of film

Deel deze pagina

Contactinformatie