Skateboard/Skate Art Event The Battle of Bruges op 23 en 24 april

7
apr
2022

Op zaterdag 23 en zondag 24 april 2022 organiseert vzw Beastwood The Battle of Bruges, een tweedaags Skateboard/Skate Art Event. Het heeft plaats in het Beastwood Skatepark (Grasdreef 5, Sint-Michiels).
Stad Brugge ondersteunt het evenement.

Op zaterdag 23 april inviteert Beastwood de legendarische New-Yorkse Graffiti Artist Cope2 voor een live show en signeersessie. Kunstverzamelaars krijgen er de mogelijkheid om een ‘limited edition’ skateboard deck te kopen met artwork en handtekening van Cope2.
Er zijn extra gadgets voor the early birds, Graffiti Jam en Skateboard Contest voor de jeugd en niet gesponsorde skaters.

De kunstenaar zal bovendien een canvas en skateboard als souvenir schenken aan het toekomstige stadsmuseum BRUSK.

Brugse Kampioen Street Skateboarden

Op zondag 24 april organiseert Beastwood (in samenwerking met Raion) een skateboard contest voor gesponsorde skaters, met een prijzenpot van 1.500 euro. De finalist die de wedstrijd wint, mag zich een jaar lang de Brugse Kampioen Street Skateboarden noemen.

Praktisch

Beastwood Skatepark
Grasdreef 5 - 8200 Brugge
zaterdag 23 en zondag 24 april 2022
12 u. tot 22 u.
Info en inschrijvingen: www.beastwood.be


Over Beastwood Skatepark

Sinds juni 2021 is Beastwood Skatepark de nieuwe trekpleister voor skaters in de regio Brugge. Gevorderde en beginnende skaters trainen er op hun tricks.

Daarnaast biedt Push Skateboard Academy skateboardlessen en skateboardkampen in het nieuwe indoor skatepark om zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met de sport en talent naar de top te begeleiden. Ook sociale organisaties kunnen in Beastwood terecht voor skateboard- en graffiti workshops via het Skate & Create project.

De kantine van het skatepark dient ook als galerij (Beastwood Street Market) voor graffiti & street art exposities. Creatievelingen laten zich er inspireren door de kunstwerken en de urban art bibliotheek.