Sportcentrum Tempelhof krijgt kunstgrasterrein

21
nov
2017

De Stad investeert in kwalitatieve sportinfrastructuur. Het kunstgrasterrein op sportpark Tempelhof wordt het achtste synthetische voetbalterrein in Brugge, na eerdere investeringen op de site Jan Breydel (twee terreinen), het KTA Sint-Michiels,  De Schorre (Dudzele), de Gulden Kamer (Sint-Kruis), Daverlo (Assebroek) en Koude Keuken (Sint-Andries).

Kunstgrasvelden zijn een hoogwaardig alternatief voor natuurgrasvelden: ze zijn altijd bespeelbaar (ook al regent het weken aan een stuk), hebben een constant hoge kwaliteit en vergen minder onderhoud dan een natuurgrasveld. Het veld moet dus niet ingezaaid, bemest, belijnd of afgereden worden. Periodiek is het wel nodig dat het materiaal tussen de grasvezels gelijkmatig verdeeld wordt over het veld. Zo worden putten of oneffenheden vermeden en blijft het speelcomfort optimaal. Jaarlijks dient ook een groot onderhoud ingepland te worden om vuil te verwijderen van tussen de grasvezels.

De werkzaamheden omvatten het verwijderen van het bestaande leunhek, de dugouts, een deel van de afsluiting van de hondenloopweide en een deel van de haag. Hierna wordt de bestaande graszode afgegraven en de grond verder uitgegraven om de fundering en drainage te kunnen aanleggen. Rond het kunstgrasveld zal een omheining gezet worden in duurzaam panelenhekwerk. Deze omheining zal een zekere hoogte hebben zodat het veld niet zomaar kan betreden worden en overvliegende ballen de skaters of wandelaars niet hinderen. Er wordt ruimte voorzien als staanplaats voor bezoekers, alsook ruimte voor het plaatsen van wegneembare voetbaldoelen. De bestaande veldverlichting werd gewoon behouden, als is die wel belangrijk voor de permanente bespeelbaarheid.

Het veld op Tempelhof zal ten goede komen aan duizenden Brugse sporters: Daring Brugge, met haar uitgebreide jeugd- en ook G-sportwerking zal een vaste gebruiker worden van het veld. Daarnaast zullen ook liefhebbersploegen, sportkampen en individuele sporters het veld kunnen huren. Het tarief voor het gebruik van het kunstgrasveld wordt bewust laag gehouden zodat iedereen kan meegenieten van deze topinfrastructuur. De prijs bedraagt 5 euro voor een gebruik van twee uur. Reserveren zal online kunnen of bij de verantwoordelijke van de sporthal.

Deel deze pagina