Sportief aanbod scholen

Wil je sporten met je klas?
Ontdek hier ons aanbod voor Brugse basisscholen.

kinderen in sportoutfit

  • Sportsnack

SportSNACK staat voor Sportief Naschools ACtieve Kids. Scholen die sportieve naschoolse opvang organiseren, kunnen daarvoor een financiële tussenkomst aanvragen.

Info: nicolas.stael@sportnaschool.be

  • SportKompas (derde leerjaar)

SportKompas is een leuke oriëntatietool die kinderen helpt bij het kiezen van de juiste sport. Op basis van wat kinderen leuk vinden en aan de hand van beweegoefeningen kunnen ze ontdekken welke sport het beste bij hem of haar past. Klassen van het derde leerjaar van de Brugse basisscholen kunnen deze test gratis aanvragen.  

De test bestaat uit drie onderdelen:

  • Een interactieve en ludieke webapplicatie waarmee kinderen op speurtocht gaan naar de sporten die ze leuk vinden. (I like)
  • Een digitale vragenlijst om inzicht te krijgen in de sportparticipatie van een kind en de motivatie om te sporten. (I am)
  • 12 beweegoefeningen om te bepalen welke sporten het best bij een kind passen. (I do)

Info en inschrijven

  • Iedereen Fietst mee

Sportdienst Brugge organiseert fietslessen voor lagere schoolkinderen die nog niet kunnen fietsen (8 t.e.m. 12 jaar). Zo kunnen ze deelnemen aan de fietsactiviteiten op school én kunnen ze er ook in hun vrije tijd met de fiets op uit trekken. De Brugse fietsschool stelde de lessenreeks samen.

Info en inschrijven

  • Breng je sportclub naar school

Deze actie kadert in de Maand van de Sportclub (september). Leerlingen van het basis- en secundair onderwijs trekken hun favoriete sportoutfit aan en trekken zo naar school om hun sportclub te promoten.  

Maand van de Sportclub

  • Ontlenen stadsmateriaal

Je kunt bij de Stad heel wat materiaal huren: sport-, evenement- en festivalmateriaal, elektrisch materiaal ... Elke Brugse basisschool kan dat tot drie keer per jaar doen. Je betaal enkel het vervoer.

Overzicht van het beschikbare materiaal

  • Sportstrand Zeebrugge

Niets leuker dan sporten aan zee. Van de paasvakantie tot en met eind september kun je het sportstrand in Zeebrugge reserveren voor een uitdagende sport- of stranddag. Het bestaat uit beachvolleyterreinen, voetbalterreinen, beachmintonterrein, panna-arena en outdoor fitnesstoestellen. je vindt het sportstrand ter hoogte van het Badengebouw met ondermeer toiletten en douches. 

Info en reserveren

Contactinformatie