Sportief aanbod scholen

De Stad Brugge ondersteunt en faciliteert sport en bewegen op verschillende manieren. Hieronder kun je het specifiek aanbod terugvinden voor de Brugse basisscholen en hun leerlingen.

kinderen in sportoutfit

Sportsnack:

Sportieve naschoolse opvang: hierbij ondersteunen we scholen die naschoolse sportieve opvang organiseren voor hun leerlingen door middel van een financiële tussenkomst. Voor meer informatie kun je Nicolas Stael contacteren: nicolas.stael@sportnaschool.be

SportKompas:

Een wetenschappelijk onderbouwde oriëntatietool die kinderen helpt bij het kiezen van de juiste sport. Deze test bestaat uit 3 onderdelen (I Do, I Like en I Am) en wordt gratis aangeboden aan alle kinderen van het derde leerjaar van Brugse basisscholen.
Voor meer informatie kun je de sportdienst contacteren: sportdienst@brugge.be.
Inschrijven

Breng je sportclub naar school:

Een sensibiliseringsactie in het kader van de Maand van de Sportclub, waarbij scholieren in september in de outfit van hun sportclub naar school gaan.
Voor meer informatie en inschrijven klik hier.

Ontlenen stadsmateriaal:

De Stad Brugge heeft heel wat materiaal dat gehuurd kan worden (evenement- en festivalmateriaal, sportmateriaal, elektrisch materiaal, …). Iedere Brugse basisschool kan tot driemaal per jaar dit materiaal gratis ontlenen (vervoer dient wel nog betaald te worden). Voor meer info en een overzicht van het beschikbare materiaal klik hier

Sportstrand Zeebrugge:

Vanaf de paasvakantie tot en met september kun je het sportstrand te Zeebrugge reserveren voor een sport- of stranddag. 
Reserveren kun je door hier te klikken.

Contactinformatie