Sportpark De Schorre

De nieuwe infrastructuur bestaat ondermeer uit vier  kleedkamers voor VK Dudzele, twee kleedkamers voor NS Dudzele, twee scheidsrechters-lokalen en een polyvalente vergaderzaal die door Dudzeelse verenigingen zal kunnen gebruikt worden. De stookinstallatie voor het volledige gebouw, waar ook de bibliotheek en de heemkundig museum ‘De Groene Tente’ zijn gehuisvest, werd ook volledig vernieuwd en de bibliotheek krijgt meer zichtbaarheid door een nieuwe raam met zicht op het park.

        zicht gevel

De werken zijn uitgevoerd geweest onder leiding van de diensten Patrimoniumbeheer Gebouwen en Elektromechanica, met medewerking van Studiebureau De Klerck (stabiliteit) en Viaene (technieken). De ruwbouwwerken werden door Sabbe Bedrijf bvba te Staden uitgevoerd. Ventilatie, centrale verwarming en sanitair werd voorzien door Naessens HVAC bvba te Deerlijk en de elektriciteit werd gelegd door Installatiebedrijf Dewitte Geoffrey bvba te Menen. De veiligheidscoördinator was Abesco CVBA te Glabbeek en de EPB verslaggeving gebeurde door BAS Bouwen te Veurne. De totale kostprijs van de werken bedraagt 727.258 € (btw en erelonen inbegrepen).

Stad Brugge heeft een zeer performant gebouw gerealiseerd, waar er zeer streng werd toegezien op de energie eisen. Het gebouw heeft een K-peil van 24 en voldoet aan de eisen voor een BEN-gebouw (bijna energie neutraal), volgens de ambities die opgenomen zijn in het Klimaatplan van Stad Brugge. Er werd ook een installatie van zonnepanelen met een vermogen van 9.8kw voorzien en alle nieuwe verlichting gebeurt met energiezuinige LED-lampen. Dit zorgt ervoor dat het netto elektriciteitsverbruik van het volledig gebouw meer dan gehalveerd wordt. De nieuwe stookinstallatie bevat ook een energiezuinige, condenserende hoogrendementsketel.

Het gebouw werd ontworpen om zich zo goed mogelijk te integreren op de site, tussen de waardevolle gebouwen van de historische boerderij (die opgenomen zijn in de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed). Zowel de gekozen materialen (rode baksteen en rode dakpannen) als de vormgeving met hellende daken, refereren naar de omgeving, maar met een duidelijke hedendaagse toets. Het nieuwe gebouw zal tegelijk het gezicht en de kloppende hart van ‘De Schorre’ worden en zal, samen met de andere investeringen van de Stad die op de site gebeuren, een nieuw elan geven aan het sportieve, culturele en verenigingsleven in Dudzele.

    gevelzicht   gevelzicht

    kleedkamer   vergaderruimte

    toegang bibliotheek     gevelzicht