Stad Brugge breidt samenwerking met TotalEnergies uit met twee snelladers

21
sep
2022

In samenwerking met het Franse TotalEnergies plaatste Stad Brugge snelle laadpunten aan het station (kant Rijselstraat) en aan het BMCC op het Beursplein.

Vanaf vandaag krijgen Brugse EV-rijders extra mogelijkheden om hun elektrische wagen snel op te laden. In samenwerking met TotalEnergies plaatse Stad Brugge snelle laadpunten aan het station (kant Rijselstraat) en aan het BMCC. Elke laadpaal heeft een vermogen van 100kW en beschikt over 2 laadpunten. Met de snellaadpunten aan het station en het beursgebouw wil de stad ook de verdere elektrificatie van de taxisector aanmoedigen.

“De shift naar elektrisch rijden is een belangrijke actie in ons Klimaatplan 2030”, zegt schepen van Klimaat Minou Esquenet. “De stad wil dan ook sterk blijven inzetten op publieke laadinfrastructuur. Ook voor de oorsprong van de energie is er aandacht.  De snellaadpunten werken op 100% groene stroom, afkomstig van de Zeebrugse windturbines.”

“Bij het begin van de week van de mobiliteit, zijn we verheugd om via de indienstname van deze snellaadpalen onze expertise in te zetten om de duurzame mobiliteit van Bruggelingen te ondersteunen”, benadrukt Stefaan De Ganck, Directeur van TotalEnergies Charging Solutions Belgium.

TotalEnergies plaatste eerder al snellaadpunten op enkele randparkings net buiten de stadrand. Bovendien is de realisatie van de twee snellaadpalen voor Stad Brugge en TotalEnergies tevens de start van een langdurige samenwerking. Het multi-energiebedrijf werd immers aangesteld voor de installatie van een groot aantal 22 kW publieke laadpunten in en rond Brugge. De eerste van honderden nieuwe laadpunten worden nog dit jaar geplaatst. “De afgelopen maanden brachten we reeds in kaart waar nieuwe laadpunten wenselijk zijn” zegt Burgemeester Dirk De fauw. “We selecteerden zelf enkele strategische locaties én gaven Brugse EV-rijders ook de mogelijkheid zelf een laadpunt aan te vragen in de buurt van hun woning. TotalEnergies kan hier nu mee aan de slag.”