Stad Brugge en KTA creëren extra zwemwater voor verenigingen en doelgroepen

18
sep
2018

Het zwembad van het KTA Sint-Michiels, gelegen aan de Rijselstraat 7 in Sint-Michiels, wordt vanaf september 2018 op een structurele manier opengesteld voor sportclubs en Brugse verenigingen. De stad en de school stelden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst op. De focus van deze openstelling ligt op sportclubs én doelgroepenzwemmen.

Zij kunnen voortaan zwemmen aan het zeer gunstige stadstarief (18,59 euro per uur voor het ganse zwembad). De bedoeling is om de drempel te verlagen zodat ook doelgroepen (mensen in kansarmoede, G-sport, senioren, …) makkelijker de weg vinden naar het zwembad.

De school kan hiervoor rekenen op een toelage van 230 000 euro van Vlaanderen. Deze toelage zal niet alleen benut worden om het zwembad letterlijk toegankelijker te maken (drempels verlagen, rolstoelvriendelijker maken, …) te maken, maar eveneens om redders te voorzien. Er kan immers enkel gezwommen worden in het zwembad indien er voldoende redders aanwezig zijn. 

Vierde zwembad

Schepen van sport, Dolores David kadert: "Deze openstelling kadert in de Brugse visie om de bestaande sportinfrastructuur maximaal te benutten. Het zelf bouwen van een zwembad is nu eenmaal zeer duur. We zijn dan ook steeds op zoek om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Het is geweten dat er in Vlaanderen een nood is aan voldoende openbaar zwemwater. Veel zwembaden dateren van de jaren ’70 en zijn dus verouderd of werden intussen gesloten.

Ik ben dan ook zeer blij dat we met deze samenwerking meer zwemwater kunnen aanbieden voor Brugse sportclubs en verenigingen. Het wordt hiermee het vierde Brugse zwembad, naast Lago Olympia, Interbad en Zwembad Jan Guilini met een openbare functie."

Hoe en op welke uren het zwembad gehuurd zal kunnen worden, zal terug te vinden zijn op de website van de school in kwestie. Ook op www.brugge.be/sport  zullen de mogelijkheden bekendgemaakt worden.

Deel deze pagina