Stad Brugge belicht prestaties Brugse Olympiërs via sociale media

12
feb
2018

Stad Brugge belicht de prestaties van de twee Brugse atleten Ruben Blommaert en Mathias Vosté op de Olympische Winterspelen nauwgezet via haar sociale mediakanalen. De Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang gingen van start op zaterdag 9 februari.

Mathias Vosté plaatste zich recent in het snelschaatsen op zowel de 500 meter als de 1.000 meter. De 23-jarige sportman groeide op in Assebroek en toont al vele jaren zijn talent in het inline skaten (skeeleren). Na zijn overstap naar het ijsschaatsen wist hij zich nu ook te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen.

Ruben Blommaert plaatste zich al eerder in het kunstschaatsen, specifiek in de discipline paarrijden. De 25-jarige atleet onderscheidt zich al enkele jaren in deze discipline. Om zich verder te kunnen ontwikkelen, verhuisde hij naar Duitsland. Blommaert beschikt over een dubbele nationaliteit en komt op de Spelen, samen met een Duitse schaatspartner, uit voor Duitsland.

Gedreven Brugse sporters

De Stad gaat de prestaties van de twee schaatsers op de voet volgen. “In België zijn we minder vertrouwd met de sporten die op de Winterspelen worden beoefend”, zegt schepen van Sport Dolores David. “Het is dus opmerkelijk dat er twee Bruggelingen zich konden kwalificeren op het allerhoogste niveau. Hoewel er een groot verschil is tussen kunst- en snelschaatsen merk je bepaalde gelijkenissen tussen deze twee jonge sporters. In hun gedrevenheid en wil om hun doel te bereiken, verhuisden ze allebei naar het buitenland - Mathias Vosté woont in Nederland -, waar hun sport meer belangstelling geniet en daardoor betere trainingsfaciliteiten biedt.”

De komende weken worden de sociale media-accounts van de Stad dan ook regelmatig geüpdatet met nieuws over de twee Brugse sporters. “We brachten hun wedstrijdschema in kaart en zullen van daaruit alle volgers van onze sociale mediakanalen informeren”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. “Naast de sporters zelf proberen we ook de sportdisciplines wat extra onder de aandacht te brengen. We duimen alvast voor een topprestatie van ons Brugs talent.”

Facebook: destadBrugge
Twitter: @stadbrugge

Deel deze pagina