Stad Brugge inspireert buurten met ‘Boost je buurt’-brochure

21
dec
2020

Het Brugse stadsbestuur houdt van zijn buurten en lanceert daarom een nieuwe versie van de ‘Boost je buurt’-brochure. “In de opgefriste brochure worden buurten en Bruggelingen geïnspireerd om de handen uit de mouw te steken in eigen straat of aan hun voordeur. Bruggelingen zijn immers trots op hun stad en willen dat ook vertalen naar hun eigen buurt”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

De brochure biedt Bruggelingen tips om hun buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken. Want een verzorgde en levendige buurt bevordert de sociale interactie en zorgt ervoor dat bewoners zich veiliger en gelukkiger voelen. Stad Brugge zette alle mogelijkheden en tips op een rijtje en geeft aan hoe ze hierbij kan helpen.

“De Brugse stadsdiensten werken bovendien steeds meer vanuit een ‘buurtreflex’. Samenwerken mét de Bruggeling is hierbij de sleutel tot succes. Elke dag maken we het leven in Brugge aangenamer. We willen immers dat elke Bruggeling zich thuis voelt in zijn of haar buurt”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Papier en digitaal te verkrijgen
De brochure is vanaf vrijdag 18 december beschikbaar in het Huis van de Bruggeling, de gemeenteafdelingen, bibliotheken of digitaal via www.brugge.be/boostjebuurt.

Een project voor de buurt
Stad Brugge bundelt alle ondersteuningsmogelijkheden op www.brugge.be/ikhebeenplan. Nieuw hierbij is het ‘Burgerbudget’. Hiermee stelt Stad Brugge niet enkel budget van minimaal 501 tot maximaal 25.000 euro ter beschikking dat buurtbewoners kunnen aanspreken om burgerprojecten op te zetten, maar ook een begeleidingstraject op maat.

Bruggelingen kunnen er hun projectvoorstel indienen via het online formulier www.brugge.be/aanvraag-burgerbudget en krijgen binnen de vijf werkdagen een eerste reactie.