Stad Brugge investeert in nieuwe vlaggen voor de start van de Ronde van Vlaanderen

9
feb
2023

Een feestelijke stad is een stad met vlaggen! Dat is al eeuwen zo en Stad Brugge wil die traditie op hedendaagse wijze voortzetten. De start van de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april in Brugge wordt een echt volksfeest. In dat kader koopt de Stad verschillende formaten vlaggen aan. Op die vlaggen zal het campagnebeeld ‘Brugge maakt de Ronde’ te zien zijn.

Op de Markt waar de start plaatsvindt en op ’t Zand waar het wielerdorp wordt opgebouwd, zullen 16 vlaggen hangen in het formaat 3 op 3 meter. Op de Burg zullen 5 vlaggen te zien zijn in het formaat 2 op 2 meter. Naast deze grote vlaggen, zullen op andere locaties in de stad nog 90 kleurrijke vlaggen hangen van 1,5 op 2 meter.

Daarnaast koopt de Stad ook 1.500 Brugse vlaggen van 1,5 op 2 meter aan. Deze vlaggen worden binnenkort bezorgd aan inwoners, bedrijven, scholen … langs het parcours.

Oproep aan omwonenden van het parcours om vlag uit te hangen

Naast heel wat randactiviteiten voor en tijdens de Ronde, zet Brugge dus ook in op hedendaagse citydressing. Met een reeks nieuwe vlaggen op cruciale locaties op het parcours, in en net buiten de binnenstad, zal Brugge baden in een niet te missen Ronde-sfeer.

De campagneslogan ‘Brugge maakt de Ronde’ zal overal te zien zijn. De Stad doet een warme oproep aan Bruggelingen die langs het parcours wonen om in de periode net voor en op de dag van de Ronde de Brugse vlag uit te hangen aan de gevel, uit het raam of in de hand en op die manier te tonen hoe trots we zijn op dit wereldvermaarde evenement in onze stad. Iedereen mag meegenieten van deze fantastische wielerhoogdag voor onze stad op zondag 2 april.”

Info over De Ronde in Brugge: www.brugge.be/deronde